KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-10-2021 12:12   Güncelleme : 26-10-2021 12:44

Devlet desteğindeki çocuklar şenlendi

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce düzenlenen "Çocuk Şenliği"ne katılan, sosyal ekonomik destek hizmetinden faydalanan çocuklar, gönüllerince eğlendi

Devlet desteğindeki çocuklar şenlendi

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce, devletin ekonomik destek hizmetinden faydalanan çocuklara yönelik "Çocuk Şenliği" gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Okul Destek Projesi kapsamında, İl Müdürlüğünce Karşıyaka Mahallesi'ndeki sentetik futbol sahasından düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, çeşitli oyunlar ve gösteriler gönüllerince eğlendi.

Vali Yardımcısı Fatih Kaya,şenlikte yaptığı konuşmada, çocukların eğlenerek güzel vakit geçirdiklerini belirterek, etkinliğin önemine değindi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının birçok hizmetinde olduğu gibi çocuklara yönelik hizmetlerinin de fazlasıyla bulunduğunu hatırlatan Kaya, "Bu kapsamda da biz Bingöl olarak çevre illerimiz ile beraber çocuklarımızın şenliğini tasarladık, düzenledik. İnşallah bu etkinliklerimiz de bundan sonra devam edecek. Geleceğimiz olan çocuklarımıza inşallah gülümsetecek bir gün yaşatacağız." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aydın Polat da etkinliğin Okul Destek Projesi kapsamında, devletten ekonomik ve sosyla destek alan çocuklara yönelik düzenlendiğini söyledi.

Bingöl'de 817 çocuğunun ekonomik ve sosyal destek hzimetinden yararlandığını anlatan Polat, şunları kaydetti:

"Salgından dolayı iki yıldır böyle bir etkinlik yapmadık. Bakanlığımızın desteği ile bu etkinliği düzenledik ve çocukları dışarı çıkardık. Programa katılan çoklar, çeok eğleniyorlar, çok sevindiler. Çocuklar ve aileleri gün boyunca bizim misafirlerimiz olacak. İnşallah hastalıklar olmasa bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz."

Akşam saatlerine kadar süren etkinliğe katılan çocuklar, gönüllerince birgün geçirdi.

 

AdminAdmin