SİYASET
Giriş Tarihi : 15-11-2021 19:31   Güncelleme : 15-11-2021 19:31

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal'ın Bingöl ziyareti

Bingöl'ü ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Karal, partililerle bir araya geldi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal'ın Bingöl ziyareti

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, "Ekonomi ve hukuktaki bozulmalar maalesef ülkemizde ve gençlerinin yanında, yurtdışına gitmek isteyen gençler kategorisinin oluşmasına sebep oldu." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kentte gelen Genel Başkan Yardımcısı Karal, DEVA Partisi Bingöl İl Başkanlığınca düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Karal, burada yaptığı konuşmada, vatandaşın artık ülkede bağıran, ötekileştiren siyasetçiler değil, adaletli ve liyakat sahibi ve rüştünü ispatlamış bir siyasetçi ve lider istediğini belirterek, mevcut muhalif liderlerden bu talebi karşılayan tek kişinin liderleri Ali Babacan olduğunu savundu.

Ali Babacan'nın, hazinenin kasasını elinde tutan ve trilyon dolarlık bütçe ve kamu harcamalarına imza yetkili olan bir kişinin 13 yıl aralıksız bakanlık yapıp da temiz kalması Türkiye’de örneği olmayan bir gurur kaynağı olduğunu anlatan Karal, şöyle konuştu:

"Ülkenin yönetiminin güven telkin etmemesinden dolayı gençlerimiz Avrupa ülkelerine göç ediyor. Bu gençlerin 10 yıl önce yurtdışında yaşamak ve çalışmak gibi hayalleri yoktu. Ekonomi, hukuktaki bozulmalar maalesef ülkemizde ve gençlerinin yanında, yurtdışına gitmek isteyen gençler kategorisinin oluşmasına sebep oldu. Bir de asıl sorgulamamız gereken sorulardan biri de bu gençler ülkeyi terk etmek isterken neden İslam ülkelerini değil de  Avrupa ülkelerini tercih ediyor. Bunu hiç düşündük mü? Bu durum bize Gençlerin artık popülist söylemlerden uzak, rasyonel ve özgürlükçü demokratik temellere dayanan bir yönetim istediğini gösteriyor. Türkiye en parlak yıllarını teoride AB uygulamalarını örnek olarak sağladı. Bu ülke 'Ümmet, dış mihrak.' gibi söylemlerle oy potansiyelini arttırmak ya da tabanını tutmak isteyen siyasal yöneticilerden çok çekti. Biz liderin 'akıl, bilim, teknoloji, eğitim' olduğunu savunan siyasal bir hareketiz. Biz toplumun taleplerini ve ülkenin faydasını düşünerek bu partiyi kurduk. Ve bu partinin neferleri ve inanmışları yüzyıllar sürecek bir yönetim anlayışıyla bu ülkeyi dünyada hakkettiği yere taşıyacaktır inşallah."

Karal, 21 Genel Başkan Yardımcılarının her hafta sonları Türkiye’nin farklı illerini gezip, vatandaşların istek ve arzularını dinleyerek parti genel merkezine rapor ettiklerini belirtti.

Belirlenen sorunları rapor halinde Genel Başkanları Ali Babacan'a aktardıklarını anlatan Karal, "Sorunları, problemleri ortaya çıkartıp politikalarımızı ve çalışmalarımızı halka yönelik belirliyoruz. Bu yöntem ile çalışan başka bir siyasi parti yok. DEVA Partisi ortak akıl ve istişare partisi olarak sağlam adımlarla sandıkta büyük bir oy oranı ile yönetimi devralacak.  AK Parti kuruluş çizgisinden çıkıp akıl ve istişareden kopup, Liyakati ortadan kaldırması ile Ali Babacan baş kaldırı yapıp DEVA Partisi’ni kurdu. 

Kenara çekile bilir, kendi hayatına devam edebilirdi. Lakin ülkenin kötü gidişatına seyirci kalmayıp, ülkeyi tekrardan ortak akıl, istişare ve liyakatli kadrolar ile yönetmeye talip olup kolları sıvadı. Vatandaş bizlere yetki verdiği gibi, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerek ülkemizi dünya ekonomisi arasından ilk 10’a getireceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Güven tesis edeceğiz, adaleti bağımsız kılacağız, hak ve hukuku gözeterek vatandaşları yardım vakıflarına muhtaç olmaktan kurtaracağız." diye konuştu.

Karal, toplantının ardından DEVA Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar ve partililerle esnaf ziyareti yaptı.

AdminAdmin