GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2023 06:29   Güncelleme : 06-02-2023 07:48

Depremin ağır bilançosu ortaya çıkıyor: 76 ölü

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğünde depremin büyük oranda hissedildiği Bingöl'de şimdiye kadar küçük çaplı hasarlar dışında önemli bir yıkım olmadığı bildirildi. Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Ufak çatlak ihbarları var onun ötesinde çok şükür büyük bir ihbar tarafımıza henüz ulaşmadı" dedi. AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

Depremin ağır bilançosu ortaya çıkıyor: 76 ölü

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğünde depremin büyük oranda hissedildiği Bingöl'de şimdiye kadar küçük çaplı hasarlar dışında önemli bir durum yok.

Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen depremlerin ardından birçok ilde binalar yıkıldı, enkaz altında kalanlar vatandaşlar tarafından kurtarılmaya çalışılıyor. Ölü ve yaralaı sayının çokluğundan endişe duyuluyor.

AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bingöl

Bingöl Valisi Kadir Ekinci yaptığı açıklamada, depremden etkilenen bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Bazı ilçelerimizden ufak çatlak ihbarları var. Onun ötesinde çok şükür büyük bir ihbar tarafımıza henüz ulaşmadı. Ekiplerimiz sahada tarama yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Malatya

Malatya Valisi Hulusi Şahin de ilk belirlemelere göre kentte140 binanın yıkıldığını, 200'ü aşkın yaralı olduğunu ve şimdiye kadar enkazlar 23 kişinin cesedinin çıkarıldığını ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Diyarbakır

Diyarbakır'da ilk belirlemelere göre 17 binanın çöktüğü, kurtarma çalışmaları devam ederken, spor salonları ve spor komplekslerinin vatandaşlara açıldığı açıklandı.

Şanlıurfa
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada ise ilk belirlemelere göre 15 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Osmaniye

Osmaniye Valiliğinden yapılan açıklama, ilk belirlemelere göre 34 binanın yıkıldığı, 5 kişi hayatını kaybettiği kayedildi.

 

AdminAdmin