YEREL
Giriş Tarihi : 01-10-2021 11:15   Güncelleme : 01-10-2021 11:15

Çölyak Derneği Bingöl Şubesi 1. Olağan Gene Kurulu yapılacak

Merkezi Elazığ'da bulunan Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Bingöl Şubesi, ilk kongresini yapacak. Kongrede başkan seçimi yapılacak

Çölyak Derneği Bingöl Şubesi 1. Olağan Gene Kurulu yapılacak

Bingöl'deki çölyak hastalarının sorunlarını çözmek ve onlar arasında dayanışma va kaynayşmayı sağlamak amacıyla kurulan Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Bingöl Şubesi, ilk kongresini yapacak.

Dernekten yapılan açıklamada, Çölyak Bingöl Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu'nun 10 Ekim 2021 saat 14.00'te Uyduken Mahallesi'ndeki İlim Yayma Cemiyeti Hacı Şöhret Cengiz Öğrenci Yurdu salonu'nda yapılacak kongreye, bütün vatandaşlar davet edildi.

Kongrede Bingöl Şube Başkanı seçimi yaılacak.

 

Çölyak Hastalığı Nedir?

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle 1 yaşından sonra gluten içeren besinlerin tüketilmeye başlanması ile birlikte ilk belirtiler ortaya çıkar. Başlangıçta bulantı, kusma, ishal, halsizlik gibi belirtiler görülür. İlerleyen dönemlerde ise anemi, cilt döküntüleri gibi farklı belirtiler eklenir. Kronik bir hastalık olmasına rağmen tedavisi mümkündür ve tedavi gluten içeren besinlerin diyetten çıkarılmasından ibarettir.

AdminAdmin