SİYASET
Giriş Tarihi : 14-06-2021 16:10   Güncelleme : 14-06-2021 16:53

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası üyelerinin Bingöl ziyareti

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası üyelerinin Bingöl ziyareti

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki Esnaf Masası ve Ekonomi Masası heyetleri Bingöl'de çeşitli temaslarda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'nın yanı sıra Sevda Erdan Kılıç, Tekin Bingöl ve Sezgin Tanrıkulu ve diğer partililerden oluşan CHP heyeti gruplar halinde Bingöl merkez ve ilçelerde esnafın nabzını tuttu.

CHP'liler, Bingöl programlarında, ticaret ve sanayi odaları, esnaf odaları, meslek örgütleri, muhtar dernekleri, sendikalar, kanaat önderleri ile görüş alışverişinde bulundu, fabrika ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdal Kılıç, Bingöl’de 60 kişiye istihdam sağlayan girişimci Hatice Anşin’in tekstil firmasını gezdi, çalışanlarla sohbet etti.

Esnaf ziyaretinin ardından bir otelde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, hem pandemi hem de ekonomik krizle birlikte esnafın yaşayamaz duruma geldiğini söyledi.

Esnafı zor durumda olduğunu savunan Ağbaba, "Bizler, bölgeyi gezip esnafı, işsizi, çiftçiyi, her kesimi dinlemeye çalışıyoruz. Biz bunları dinlerken birileri başka işler yapıyor. Gündemle ilişkisi olmayan işlerle meşguller. Maalesef Türkiye hepinizin de izlediği gibi bir kabile devletine dönüşmüş durumda. Dün Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor, ‘Kabine Toplantısı’ 11 gün boyunca ertelendi. Sebep ne? Türkiye bunca sorun yaşıyor, işsiz, işçi, çiftçi müjde bekliyor ama maalesef kabine toplantısı erteleniyor. Türkiye tam bir muz cumhuriyetine dönüşmüş durumda." ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki Esnaf Masası heyetlerinin bir hafta sürecek Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl ve Diyarbakır ziyaretlerinde, partinin ekonomi ve esnafla ilgili görüşlerini ve çözüm önerilerini paylaşacak.

AdminAdmin