GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-01-2024 16:59   Güncelleme : 22-01-2024 20:43

Buyankara Yeniden Refah'tan Bingöl Belediye Başkan adayı oldu

Yeniden Refah Partisi 28. Dönem Bingöl Milletvekili Adayı Mehmet Ziya Buyankara, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde aynı partiden Bingöl Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Buyankara Yeniden Refah'tan Bingöl Belediye Başkan adayı oldu

Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, Bingöl Belediye Başkan adaylarının Mehmet adayı Ziya Buyankara olduğunu açıkladı.

Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi için

"Beklenen gün geldi. Bingöl Belediye başkan adayımız Ziya Buyankara hocamız oldu. Hayırlı olsun, Rabb'im mahcup etmesin." ifadesini kullandı.

Geçen Milletvekili seçimlerinde Bingöl Milletvekili adayı olan Buyankara, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, adaylığıyla ilgili "Değerli Bingöllü hemşehrilerim, yaptığımız yoğun istişareler,halkımızın samimi ve içten talepleri doğrultusunda, Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan Bey'in de tensipleriyle Yeniden Refah Partisi'nden Bingöl Belediye Başkan adayı oldum. Rabbim bizleri muvaffak eylesin." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Ziya Buyankara kimdir ?
Mehmet Ziya Buyankara 1952 yılında Bingöl’ün Altınışık Köyü’nde doğdu. Üniversite yıllarına kadar Bingöl’de öğrenim gördü. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü’nde Sosyal Bilgiler ve Anadolu Üniversitesi’nde Tarih bölümlerini bitirdi. 42 yıllık görev süresinin 40 yılını idareci olarak tamamladı. Bingöl’de ortaokul müdürlüğü ve öğretmen lisesi müdürlüğü yaptı.

Mehmet Ziya Buyankara, 1993 yılından itibaren 5 yıl Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü’nde Personel Şube Müdürü, 1 yıl Bütçe Şube Müdürü, 2 yıl Ders Araçları ve Yayın Şube Müdürü, 4 yıl Eğitim Denetimi ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü, 5 yıl Hizmetiçi Eğitim ve Sertifikasyon Şube Müdürü olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimlerde 18 yıl görev yaptı. Buyankara, 2011 yılında Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğü’ne daire başkanı olarak atandı. 2015’te Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak göreve başladı ve 2017 yılında emekliye ayrıldı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Mehmet Ziya Buyankara, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’nin Bingöl Belediye Başkan Adayı oldu.

AdminAdmin