GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-12-2021 14:15   Güncelleme : 12-12-2021 15:20

Bugün Dünya Bingöllüler Günü! Özel şarkı bestelendi

Bingöl'ün trafik plaka kodu olan 12 rakamını simgelediği için 12.12.2012 yılından beri çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Her yıl 12. ayın 12'sinde kutlanan Bingöllülere özel olan bu günde, dünyanın değişik yerinde yaşayan Bingöllüler kendi çaplarında bu günü kutluyor. Müzik öğretmeni Bora Çoban tarafından bestelenen şarkı, sosyal medya mecralarında paylaşıldı

Bugün Dünya Bingöllüler Günü! Özel şarkı bestelendi

Bingöl'de ilk olarak 12.12.2012 tarihinde kutlanmaya başlayan "Dünya Bingöllüler Günü’ bu yılda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bingöl'ün plakası olan 12 rakamının 3 kez yan yana gelmesi dolayısıyla ilan edilen, "Dünya Bingöllüler Günü" etkinlikler kapsamında hazırlanan "Bingöl'e vefa" adlı şarkı, Bingöl'ün değişik mekanlarında çekilen klip eşliğinde yayınlandı.

Müzik Öğretmeni Bora Çoban tarafından, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve İl Mill Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Dünya Bingöllüler Günü'ne özel olarak hazırlanan eser, "Bugün günlerden Bingöl" başlığıyla soyyal medyada paylaşıldı.

Daha önce de "Bingöl için söyle" eserini hazırlayan Çoban, "Sözü ve müziği şahsıma ait olan eserimiz Dünya Bingöllüler gününe özel olarak hazırlandı.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Bu topraklar herşeyin en güzeline layıktır." ifadelerini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz da Bora Çoban'ın eserini paylaştı.

Yılmaz, bugünle ilgili olarak yaptığı açıklamada, sadece Bingöl'de doğmuş olanların değil, Bingöllü ana babadan doğmuş olanlar değil, bir şekilde Bingöl'e gelmiş, Bingöl'ün havasını solumuş, Bingöl'deki insanlarla arkadaşlık etmiş, Bingöl'e gönül bağı olan tüm insanların gününü tebrik ettiğini ifade ederek, "Bingöl'ün plakası 12'yi vesile kılıp Bingöllüleri bir araya getirmek, kaynaştırmak Bingöl üzerine güzel çalışmalar yürütmek üzere 12.12.2012'de Bingöllüler gününü başlatmıştık." hatırlatmasında bulundu.

Bingöl Milletvekili Feyzi Bedibek de, Twitter hesabından "Bugün hava Bingöl kokuyor. 12 Aralık Dünya Bingöllüler Günü’müz kutlu olsun." mesajını paylaştı.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl'e Vefa şarkısının sözlerini paylaşarak, dünyanın dört bir yanına dağılmış Bingöllülerin gününü kutladı.

Klibide paylaşan Arıkan'ın mesajı şöyle: 

"Bugün günlerden memleket, sensiz olmaz akşam elbet, gecene güneş mi doğdu, güzelliğin sanki cennet.12.12.2019 Dünya Bingöllüler Günü kutlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Dünya Bingöllüler Günü dolayısıyla sosyal medya kutlama mesajları yayınlanıyor.

AdminAdmin