EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-03-2021 17:16   Güncelleme : 29-03-2021 17:38

'Biz Anadoluyuz Projesi' ile Muşlu 45 öğrenci Bingöl'ü gezdi

'Biz Anadoluyuz Projesi' ile Muşlu 45 öğrenci Bingöl'ü gezdi

BNH - İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen proje kapsamında Muş Valiliği tarafından koordine edilen projeyle, daha önce il dışına çıkmamış 45 başarılı öğrenci, Bingöl Valiliği’nce hazırlanan program dahilinde Bingöl'ü gezdi.

Program kapsamında Bingöl Üniversitesi'ni gezen öğrenciler, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak'ı da ziyaret ederek, çiçek takdim etti.

Prof. Çapak, öğrencileri kabulde yaptığı konuşmada, projenin amacının iller arasında var olan arkadaşlık, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, gönülden gönülle köprüler oluşturmak olduğunu söyledi.

Muş’tan gelen öğrencilerle bir ve beraber olmaktan ve onları misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Çapak, "Kardeşlik köprüsü kurulması ve ortak kültürel değerlerin paylaşılması açısından bizleri ziyaret eden misafirleri üniversitemizde ağırlamak bizi mutlu etti. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın himayesinde gerçekleştirilen ve projenin uygulayıcısı olan İçişleri Bakanlığı’mıza yapmış oldukları bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Prof. Dr. İbrahim Çapak, misafir öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Bingöl Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Merkezi Laboratuvar, Kıraat İlmi Merkezi ve kampüs içerinde diğer yerleri gezerek birimleri hakkında bilgi aldılar.

Kafile Başkanı İrfan Batır da gösterdiği yakın ilgiden dolayı Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’a teşekkür ederek, "Muş’tan ilk kez il dışına çıkarak Bingöl’ü gören çocuklarımız ziyadesiyle memnun kaldı. Özellikle Bingöl Üniversitesi’nde gezmiş oldukları yerler hakkında bilgi almaları ve ilk kez görmüş oldukları laboratuvar ortamına çok sevindiler." dedi.

Bingöl’de 4 gün kalacak misafir öğrencilerin, Seyir Tepesi, Zağ Mağaraları, 33 Şehit Anıtı, Ilıcalar Beldesi Kös Kaplıcaları, Hesarek Kayak Tesisi, Çır Şelalesi ve Solhan Yüzenada Tesisi gibi tarihi ve turistik mekanları ziyaret edeceği bildirildi.

AdminAdmin