GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-07-2023 22:57   Güncelleme : 09-07-2023 23:05

Birlik beraberlik mevlidinde bir araya geldiler

Bingöl merkeze bağlı Göltepesi köyünde bu yıl ilki düzenlenen “Birlik Beraberlik ve Dayanışma Mevlidi” programı yoğun ilgi gördü. Eski Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğin, geleneksel olarak sürdürüleceği bildirildi.

Birlik beraberlik mevlidinde bir araya geldiler

TBMM’de 19, 20 ve 21. Dönem Bingöl Milletvekilliği yapan Hüsamettin Korkutata, doğup büyüdüğü Göltepesi (Çan) köyünde “Birlik Beraberlik ve Dayanışma Mevlidi” programı düzenlendi. 


Göltepesi Köyü Yeni Yerleşim Şeyh Ahmet Camisi avlusunda düzenlenen Mevlit Programına Vali Kadir Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Müftüsü Mustafa Topal, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin, diğer yetkililer, köy sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yoğun ilgi gören programda, Kuranı Kerim tilavet edildi, Mevlidi Şerif okutuldu ve dualar edildi.
Programda konuşan Hüsamettin Korkutata, başta Şeyh Ahmet Efendi olmak üzere bugüne kadar rahmeti Rahmanan kavuşan köylüleri anmak, köylüler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

Köyün tarihi hakkında bilgi veren Korkutata, "Köyümüz Bingöl'ün en eski köylerinden biridir. Köyümüz Bingöl ve cıvar illere daima rehberlık ve bekemlik yapmıştır. Uhuvveti ve kardeşliğin, ahlaki ve hukuki durumlarına önderlik etmiştir." ifadelerini kullandı.

Mevlit programını geleneksel olarak sürdüreceklerini sözlerine ekleyen Korkutata, programa katılan herkese teşekkür etti.

Okunan mevlit ve yapılan konuşmanın ardından davetlilere yemek ikram edildi.

AdminAdmin