GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-12-2023 15:57

BİNYAR'da Filistin hasasiyeti!

Merkezi Ankara'da bulunan BİNYAR Derneği tarafından büyük organizasyonlarla kutladığı 12.12 Dünya Bingöllüler Günü'nü bu yıl Filistin'de yaşanan soy kırımdan dolayı kutlamayacak. Ankara BİNYAR Derneği Başkanvekili Faysal Karahan, İsrail’in Filistin’e karşı yürüttüğü bilinçli ve sistematik katliam ve bu katliamın halkımız ve dünya halkları üzerindeki tesirini de göz önünde bulundurarak bu yıl ki kutlamalardan vazgeçtiklerini bildirdi.

BİNYAR'da Filistin hasasiyeti!

2012 yılından bu yana Dünyanın her yerindeki Bingöllüler tarafından çeşitli organizasyon ve eğlenceler ile kutlanan 12.12 Dünya Bingöllüler Gününe az bir süre kaldı. Ankara BİNYAR Yıllardır bu Özel günde büyük organizasyonlar düzenleyenlerin başında geliyordu. Ancak Ankara BİNYAR Yönetim kurulu Filistin’de yaşanan katliamdan dolayı bu yıl kutlama yapmayacaklarını duyurdu. 

Konu ilgili açıklamayı Ankara BİNYAR Derneği Yönetim Kurulu adına, Ankara BİNYAR Derneği Başkanvekili Faysal Karahan yaptı. Karahan: “7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistin’e karşı yürüttüğü bilinçli ve sistematik katliam ve bu katliamın halkımız ve dünya halkları üzerindeki tesirini de göz önünde bulundurarak bu yıl ki kutlamalardan vazgeçtik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş kapsamlı bir organizasyon hazırlık ve planımız çok önceden yapılmıştı. Ancak yaşanan ve tüm dünyanın vicdanını derinden etkileyen bu olay karşısında Bingöl gibi hem İslami hassasiyeti üst düzey olan hem de Filistin ve Mescidi Aksa’yı tabiri caizse “düşlerinde yaşayan” bir şehrin temsilcisi olarak büyük çaplı bir eğlence programının doğru olmayacağını düşündük. Yönetim Kurulumuzla yaptığımız toplantılar sonucu, tüm üyelerimizin de desteği ile yapılan plan ve organizasyonları iptal etme kararı aldık.” 

Kutlama yerine hemşehri buluşması olacak

Karahan, 12.12 Dünya Bingöllüler Günü etkinliklerinin memleketlerinden uzakta yaşayan Bingöllüler için kültürel özlemlerini giderme aracı olduğuna dikkat çekerek, Ankara BİNYAR Derneği olarak bu yıl dernek binasında bir araya gelineceğini ve hemşeriler arasında sade bir şekilde, Hasbihal havasında bir etkinlik düzenleneceğini söyledi. 

Karahan, 12.12.2023 Salı akşamı saat 19.00’da Kızılay Mh. Menekşe Sok. Orkide Apt. Kat:3 No:8 A/13 Çankaya/Ankara adresinde yapılacak etkinliğe de bu tarihte Ankara’da olan tüm hemşerilerimizi birlikte bir çay içmeye, sohbet edip Bingöl’ün güzelliklerini yad etmeye davet ediyoruz.” dedi.

AdminAdmin