GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2022 16:34

BİNTSO Başkanı Çintay, medya mensuplarıyla bir araya geldi

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, Bingöl'de görev yapan medya mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Çintay, Bingöl'ü kalkınması için her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

BİNTSO Başkanı Çintay, medya mensuplarıyla bir araya geldi

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Kadir Çintay, kentte görev yapan medya mesuplarıyla bir araya geldi.

Uydukent Mahallesi'ndeki Alaçatı Kafe'de düzenlenen toplantıya BİNTSO Başkanı Çintay'n yanı sıra BİNTSO Meclis Başkanı Doğan Koç ve yönetim kurulu üyeleri ile kentte görev yapan medya temsilcileri katıldı.

BİNTSO Başkanı Çintay, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 50 gün önce yaşanan seçim sürecinin ardından yönetim kurulu bakanlığına seçildiğini hatırlatarak, Bingöl'e hizmet etmeyi şiar edinen bir ekiple yola çıktıklarını söyledi.

Bingöl'ün ekonomik olarak kalkınması noktasında üretimin önem taşıdığını ve buna yönelik yatırımların arttırılması gerektiğini savunan Çintay, "Üretim ve yatırımın ilerlemesi, uluslararası rekabetin geliştirilmesi ile mümkündür. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz girişimler neticesinde ilimizde 2 UR-GE projesi desteklenecektir. Bu projelerin her biri 3 milyon 500 bin dolar olup toplam 7 milyon dolar yatırımı ilimize kazandıracağız. Bu projeler, bal ve inşaat malzemeleri üzerine olacaktır. Firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü ve ihracatını arttırmak amacıyla sektör ve katılımcı firma analizlerinin yapılarak eksiklerinin belirlendiği ve buna yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin alındığı ve devamında ortak pazarlama çalışmalarının gerçekleştirildiği bu projeler, İlimizin ekonomisine çok ciddi fayda sağlayacaktır." diye konuştu.

AdminAdmin