GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-09-2023 14:16   Güncelleme : 22-09-2023 15:09

Bingöl'ün yöresel lezzetleri İstanbul'da görücüye çıkıyor

Bingöl'ün tescilli lezzetleri olan bal, kavurma, pekmez ve diğer lezzetleri, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “Yöresel Lezzetler Festivali”nde İstanbullular ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülere tanıtılacak. 23 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Harem Meydanı’nda kurulan Festivalde, Edirne’den Kars’a kadar Türkiye’nin farklı bölgelerindeki mutfakların demirbaşı olan yöresel lezzetler yer alacak. Bingöl ürünlerinin organizasyonu ise BİNYAD yapıyor.

Bingöl'ün yöresel lezzetleri İstanbul'da görücüye çıkıyor

Bingöl'ün tescilli lezzetleri olan bal, kavurma, pekmez ve diğer yöresel ürünleri, İstanbullularla buluşuyor.

Üsküdar Belediyesi tarafından Harem Meydanı'nda “Yöresel Lezzetler Festivali” düzenleniyor. 

23 Eylül tarihinde başlayan ve 8 gün sürecek festivalde 81 ilin yöresel lezzetleri İstanbullulara sunulurken yerel sanatçılar da konserleriyle bu lezzetlere eşlik edecek.

Bingöl adına katılım sağlayan Bingöl ve İlçesleri Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği (BİNYAD), Bingöl'ün coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımını yapacak.

Festival kapsamında, 30 Eylül'de Bingöl Gecesi düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ında davet edildiği geceye, Bingöl Milletvekilleri, Bingöl Valisi, Bingöl Belediye Başkanı, Bingöl Üniveristesi Rektörü, Ilçe Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Bingöl Birlik Başkanlarının katılması bekleniyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen ve BİNYAD Başkanı Erdal Çurgatay, bütün İstanbulluları ve özellikle İstanbul'da yaşayan Bingöllüleri festivale davet etti.

AdminAdmin