GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-08-2023 15:54   Güncelleme : 20-08-2023 19:06

Bingöl'ün saklı cennet köşesi Yekmal Şelalesi

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Halifan köyünde yer alan Yekmal Şelalesi, Karacehennem ormanları arasında saklı bir cennet köşesini andırıyor. Yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki kayaların arasından süzülen şelale ziyaretçilerine güzel bir görsel şölen sunuyor. Şelalenin dibinde oluşan gölde ise serinlemenin keyfi yaşanıyor. Yekmal Şelalesi, son zamanlarda doğaseverlerin uğrak yeri oldu.

Bingöl'ün saklı cennet köşesi Yekmal Şelalesi

Karlıova ilçesine bağlı Halifan köyü eski yerleşim yerindeki  Yekmal Şelalesi, doğaseverlerin yeni rotası oldu.

Kentin bunaltıcı sıcaklarına korunmak ve doğa ile iç içe yaşamak isteyenlerin uğrak yeri olan Yekmal Şelalesi, yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki kayaların arasından süzülüyor. Dört tarafı kayalarla çevrili derin bir vadide yer alan şelalenin önündan doğal olarak oluşan göl ise ziyaretçilere yüzme imkanı sunuyor.

Buraya gelenler şelalenin eşsi manzarası eşliğinde piknik yaparken, gölde de serinlemenin keyfini yaşıyor. Şelalenin ilginç bir özelliği ise hem sıcak hem de soğuk suyu barındırması.

Şelalenin sol tarafında göle doğru uzanan bir kayalıktan 15-20 derece sıcaklığında kaynak suyu akıyor. Göle girip serinleyenler doğal bir duş görünümünde olan sıcak suyun altında ayrı bir keyif yaşıyor.

Arkadaşlarıyla şelalede piknik yapan Hasan Kavakatuk, "Bingöl'de böylesi güzel bir yerin olması insana huzur veriyor. Çok güzel bir yer. Hem yüzdük hem de piknik yaptık. Çok güzel bir deneyim yaşadık. Harika bir yer. İnsanın bir kere bile olsa görmesi gereken bir yer." diye konuştu.

Şelaleye nasıl gidilir?

Bingöl merkezden 50 kilometre mesafedeki Halifan köyüne, oradan yaklaşık 7-8 kilometrelik staplize bir yoldan gidilir. Oradadaki ekili arazilere zarar vermemek için araçlar burada park edilir ve şelaleye doğru yaya olarak yola çıkılır. Buradan da yaklaşık 20 dakikalık bir patika yoldan şelaleye ulaşılır. Yürüyüş ve doğaseverler için harika bir rota. Bu eşsiz manzarayı göremek ve serin suyunda serinleme, sıcak suyunda duş almak isteyenlere, yanlarında getirecekleri eşyalarını sırt çantalarında getirmeleri tavsiye edilir. 

AdminAdmin