KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-05-2021 12:32   Güncelleme : 23-05-2021 12:32

Bingöl'ün "kalpli gölü" turizme kazandırılsın

Bingöl'ün

Bingöl'de bulunan ve görünümü kalp şekline benzediği için "Kalpli göl" olarak anılan Gerindal kriter gölü, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Kent merkezine 18 kilometre mesafedeki 2 bin 323 rakımlı Şaban köyü yaylasında bulunan Gerindal Gölü, doğasıyla ziyaretçilerini cezbederken, bölgeye ulaşımın zorluğundan dolayı yeteri kadar ilgi görmüyor. Bölge sakinleri ve ziyaretçiler ise yol sorununun çözümü için yetkililerden yardım istiyor. 

Muhteşem bir doğaya sahip olan Doğu’nun 281 bin nüfuslu şehri yazın ayrı, kışın ayrı bir güzel. Bingöl özellikle doğa zenginliği ile yerli ve yabancı turistleri kendine çekebilecek potansiyele sahip. 

Bu yerlerden biri de Şaban köyü yaylasında bulunan doğa harikası Gerındal Gölü. Kalp şeklindeki göl, özellikle ilkbahar aylarında etrafını sarmalayan yeşil örtüyle doğaseverlere görsel şölen sunarken, dağlarda yetişen endemik bitkiler de yöre halkının ilgisini çekiyor. 

İlkbahar ve yaz aylarında ilgi gören Gerindal Gölü, doğa turizmine açılmak için özellikle yol sorununun çözülmesini bekliyor. Zorlu ulaşım şartlarına rağmen bölgeye ulaşan doğaseverler, Gerindal Gölü’nün koruma altına alınıp yol sorunun çözülerek, turizme kazandırılmasını istiyor.  

Gerindal Gölü’nün doğa turizmine kazandırılması Aşağıköy sakinlerinden Mervan Dicle, yaptığı açıklamada, Bingöl merkez Aşağıköy, Ortaköy, Şaban ve Yelesen Grup köyyolunun İl Özel İdaresi tarafından yatırım programına alınarak bu yıl yapımına başlanacağını hatırlarak, göle giden stablize yolun da düzeltilemsini sitedi.

Dicle, şunları şöyle dedi:

"Yolun bir bölümü yaklaşık 6 kilometre geçtiğimiz yıl asfaltlandı. Ancak yol çok dar. Yapılacak çalışmalar çok değerli. Bu yolların genişletilmesi gerekiyor. Bu yol sürekli heyelana maruz kalıyor. Şaban köyünden yaylaya ve Gerindal'a giden yol da çok kötü durumda. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Bingöl Milletvekili ve bölgemiz insanı olan Sayın Cevdet Yılmaz’ın ve Sayın Valimiz Kadir Ekinci’nin bu konuda destek vermesini istiyoruz. İl Özel İdaresi bu yolu yatırım programına almasını ve yapmasını istiyoruz. Yol ile birlikte hazırlanacak proje ile birlikte burası turizme kazandırılabilir. Kamelya, mesaire alanları, doğa sporları ve yamaç paraşütü için düzenlenme yapılabilir."

Sadece yöre halkının değil yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin de bu güzelliklerden istifade etmesini gerektiğini ifade eden Dicle, gün doğumunu izlemek isteyenleri gölün hemen yanı başında bulunan Kartal Tepesi’ne çıkmalarını tavsiye etti.

AdminAdmin