BİNGÖL (BİNHA) - Bingöllü iş insanı Ahmet Budan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazakistan ziyareti kapsamında başkent Astana’da düzenlenen Türkiye-Kazakistan İş Forumu’nda önemli temaslarda bulundu.
Kazakistan DTİK Temsilcisi ve Kazakistan Mersin Fahri Konsolosu sıfatıyla iş forumuna ev sahipliği yapan Budan, iki kardeş ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sunmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Forum, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.
İş forumunda konuşma gerçekleştiren Budan, Türkiye ile Kazakistan arasındaki stratejik ortaklığın her geçen gün daha da güçlendiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Bu anlamlı organizasyonda, iki kardeş ülke arasındaki ekonomik iş birliği, stratejik yatırımlar ve ortak geleceğimiz hakkındaki görüşlerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Sine Midas olarak Kazakistan’da faaliyet gösterdiğimiz 22 yıl boyunca bu güçlü bağların nasıl meyveler verdiğine bizzat şahit olduk.”
Budan, forum kapsamında yeni projelerin temelini oluşturacak önemli mutabakat zaptı ve iş birliği belgelerine de imza attıklarını belirterek, yapılan anlaşmaların sadece ticari değil; teknoloji, yatırım ve sürdürülebilir kalkınma açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Bingöllü iş insanı Ahmet Budan’ın uluslararası düzeyde yürüttüğü diplomatik ve ticari temaslar, hem Türkiye-Kazakistan ilişkilerine hem de Bingöl iş dünyasının tanıtımına önemli katkı sunuyor.
Budan, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:
“Kazakistan ve Türkiye arasındaki dostluğun ve stratejik ortaklığın artarak devam etmesini temenni ediyor; bu birlikteliğin her iki millet için de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kardeşliğimiz daim, yolumuz açık olsun.”




