GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-02-2021 17:50   Güncelleme : 22-02-2021 17:50

Bingöl’den Suriye’ye 31. insani yardım tırı uğurlandı

Bingöl’den Suriye’ye 31. insani yardım tırı uğurlandı

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından Suriye için “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Kampanya kapsamında Bingöl’den toplanan yardımları taşıyan 31 tır, düzenlenen törenin ardından Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde bulunan İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine gönderildi.

Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, yardımların başta İdlib olmak üzere Suriye kırsalındaki diğer ihtiyaç bölgelerine ulaştırılacağını belirtti.

Tırların içinde nitelikli gıda kolilerinin bulunduğunu anlatan Gili, "Kardeşlerimizin sıkıntıları bitene kadar görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Peygamberimizden kardeşimiz açken rahat uyuyamayacağımızı öğrendik. Bu şehir bu konuda yüksek bir bilinç gösteriyor. Yardımlar konusunda Bingöl olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki tüm yardımseverler için dua ediyoruz. Şehir halkımız için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah dünyalarını, ahiretlerini aydınlık etsin. Acılar durmadan yardım çalışmalarımızı biz de bitirmeyeceğizç" diye konuştu.

AdminAdmin