GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-08-2021 15:42   Güncelleme : 18-08-2021 15:42

Bingöl'den Kastamonu'ya psikososyal destek ekibi

Kastamonu, Sinop, Bartın ve Karabük’te yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşların yaraları sarılıyor. Bu kapsamda etkilenen vatandaşlara psikososyal destek vermek amacıyla Bingöl'den 4 kişilik ekip, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat tarafından Kastamonu'ya uğurlandı.

Bingöl'den Kastamonu'ya psikososyal destek ekibi

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü psikososyal ekibi, Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak üzere yola çıktı.

Geçen hafta Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan sağanak yağış sonucu Kastamonu, Sinop, Bartın ve Karabük’te sele sebep olmuş, onlarca noktada felaket meydana gelmişti.

Birçok kişinin hayatını kaybettiği Kastamonu’da arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, acılı ailelere destek olmak için Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli olan psikososyal ekibi Kastamonu’ya uğurlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Kastamonu’ya uğurlanan psikososyal destek ekibinin, selden etkilenen vatandaşların en kısa sürede normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak amacıyla aileler ile birebir görüşmek, ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmek ve psikolojik yardım sağlayacaklarını söyledi.

Polat, "Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza  hizmet sunmak üzere yola çıkan ekibimiz en kısa sürede çalışmalarına başlayacaklardır. Bölgede yaşanan sel olaylarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im ülkemizi afetin her türlüsünden korusun." ifadelerini kullandı.
 

AdminAdmin