GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-10-2023 14:56

Bingöl'den Jandarma Komandolar Gabar’a uğurlandı

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan Jandarma Komandolar, Şırnak Gabar Dağı'ndaki petrol kuyusunun güvenliğini sağlayacak. Jandarma Koman Taburu, Vali Ahmet Hamdi Usta ve il protokolünün katıldığı törenle Gabar'a uğurlandı.

Bingöl'den Jandarma Komandolar Gabar’a uğurlandı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Şırnak Gabar Dağı'ndaki petrol kuyusunun güvenliğini sağlamak amacıyla görevlendirilen Jandarma Komandolar için düzenlenen uğurlama törenine katıldı.

Şırnak'ta Gabar Dağı bölgesinde petrol arama çalışmalarının asayiş ve emniyet tedbirlerinin sağlanmasında görev alacak Bingöl Jandarma Komando Taburu için İl Jandarma Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi.

Tören, Vali Usta’nın yanı sıra, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, İl Müftüsü Mustafa Topal ve Jandarma komandolarının yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış ve selamlama konuşmasını İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt yaptı.

Vali Usta, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güvenlik ve asayiş ortamını sağlamak için Jandarma Komandolarının yaptıkları fedakârlıklarını vurguladı.

Vali Usta, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar güvenlik ve asayiş konularında elinizden geldiğince ülkemizin varlığı, birliği, bütünlüğü, için kahramanca çarpıştınız, çarpışmaya devam ediyorsunuz. Dün, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bingöl’de ve tüm Türkiye’de huzur ve güven içinde büyük bir coşkuyla kutladıysak bunda sizlerin emeği çok büyüktür. Bugünleri görebilmek için canınızdan, kanınızdan geçtiniz; büyük fedakarlıklar gösterdiniz. Bu uğurda şehitler verdik, gaziler verdik. Şimdi ne mutlu bizlere ki ülkemizde huzur ve güven ortamını hakim kıldık ve yarınlara daha güvenle, daha umutla bakabiliyoruz.

Öte yandan bugüne kadar biz jandarmalarımızı, güvenlik kuvvetlerimizi, asayiş ve güvenlik konularında kullandık. Hamdolsun artık Türkiye'miz önü açık. Allah'a şükürler olsun, ülkenin dört bir yanında güvenlik ve asayiş hakim. Yıllarca terörle mücadele ederken, ekonomik açıdan bütün kaynaklarımızı güvenliğe, asayişe harcadık. Bugün geldiğimiz noktada ise artık tüm imkanlarımızı ekonomik açılımlar ve atılımlar için kullanıyoruz. Sizler de bugün böyle bir ekonomik görev için Gabar’a gidiyorsunuz. O bölgede kalitesi yüksek bir petrol bulduk. Onu çıkartıp işlediğimizde ekonomimize büyük bir katkı olacak. Cari açığımızı azaltacak, Türkiye'nin önüne daha büyük ufaklar açacağız inşallah. Onun için son derece önemli bir göreve gittiğinizi tekrar hatırlatmak isterim. Biz sizlere her konuda olduğu gibi bu konuda da güveniyoruz, inanıyoruz.

Sevgili ailelerimiz,

Bu gençleri, yetiştirdiğiniz bu delikanlıları asker ocağına gönderdiniz. Onlar önce Allah'a sonra komutanlarına emanet. Onlar bize emanet. İnanıyorum ki iki-üç ay sonra bütün askerlerimizi eksiksiz bir şekilde yine sizlerle beraber burada karşılayacağız. Ve yaptıkları bugün güzel görevlerden dolayı kendilerine teşekkür edeceğiz.

Kahraman komandolarımız,

Türk askeri cesurdur, ataktır, cengaverdir. Fakat aynı zamanda akıllıdır. Feraset ve basiret sahibidir. Yaptığınız görevde sizleri burada bekleyen binlerce gözün, binlerce kalbin olduğunu düşünerek bu aşkla çalışınız. Sizin kılınıza zarar gelmesi, tırnağınıza taş değmesi bizi çok üzer, bizi kahreder. Onun için çok dikkatli olun, görevinizi dikkatli yapın. Sizleri hep birlikte yine burada, bu meydanda sağ salim karşılamak ve kucaklamak istiyoruz. Rabbim ayağınıza taş, gözünüze yaş değdirmesin. Sizleri önce Allah'a, sonra aziz milletimize ve komutanlarımıza emanet ediyoruz. Rabbim kutsal yolculuğunuzu hayırlı kılsın. Allah'a emanet olun."

Vali Usta’nın konuşmasının ardından program İl Müftüsü Mustafa Topal askerler için dua etti.

Daha sonra Jandarma Komandolar, çalan sirenler eşliğinde İl Jandarma Komutanlığından çıkış yaparak Gabar’a uğurlandı.

AdminAdmin