GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2023 21:28

Bingöl'den deprem bölgesine yardımlar sürüyor

Bingöl'den, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremden etkilenen vatandaşlara yardımlar sürüyor. Bingöl Valiliği koordinesinde bugüne kadar 61 tır, 92 pikap, 34 minibüs, 18 kamyon ve 6 kamyonet yardım gönderildi.

Bingöl'den deprem bölgesine yardımlar sürüyor

Bingöl Valiliği koordinasyonu ve Bingöl Belediyesi öncülüğünde depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

Valilikten yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Bingöl'de de yoğun hissedilen deprem sonrasında Vali Kadir Ekinci başkanlığında kriz merkezinde toplanıldığı ve yapılan ilk tespitlere göre il genelinde hasar gören yapılar olmakla birlikte herhangi bir can kaybının olmadığı bilgisine ulaşıldığı hatırlatıldı.
Kısa süre sonra Vali Kadir Ekinci'nin İçişleri Bakanlığı tarafından deprem bölgesine koordinatör olarak görevlendirildığı belirtilen açıklamada, "İlerleyen saatlerde ilimizin afet bölgesi ilan edilen iller arasında bulunmaması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Devletimizin il genelindeki tüm imkânları deprem bölgesine seferber edilmiştir." denildi.

Bu kapsamda Bingöl'den deprem bölgesine 6-12 Şubat 2023 tarihi itibariyle 95 araç, 34 iş makinesi ve 1123 personel görevlendiridiği kayedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Valiliğimiz koordinesinde Bingöl Belediyesi, Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, Hayırseverler ve Vatandaşlarımızın katkılarıyla afet bölgesine yardım araçları gönderilmeye başlanmıştır. İlimizde toplanan yardımlar 2-12 Şubat 2023 tarihi itibariyle; 61 tır, 92 pikap, 34 minibüs, 18 kamyon ve 6 kamyonet vasıtasıyla deprem bölgesindeki il ve ilçelere ulaştırılmıştır."

AdminAdmin