GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-08-2022 13:58   Güncelleme : 30-08-2022 16:06

Bingöl'de sıcaktan bunalan insanlar, şifalı suda serinliyor

Bingöl’de sıcak havadan bunalan insanlar, Ilıcalar beldesindeki derede oluşturulan gölette serinliyor. Ilıcalar beldesindeki derede oluşan göl, Ilıcalar Belediyesi tarafından ıslah edilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Ücretsiz olduğu için yörede "Halk Plajı" olarak isimlendirilen gölettin suyu hem ılık hem de şifalı.

Bingöl'de sıcaktan bunalan insanlar, şifalı suda serinliyor

Hava sıcaklığının devam ettiği Bingöl'de, vatandaşlar serinlemek için Ilıcalar beldesindeki dereye akın ediyor.

Kaplıcalarıyla ünlü Bingöl’ün tek turistik beldesi olan Ilıcalar’da iki termal tesis bulunuyor. Vatandaşlar, tesislerdeki termal suyun yaklaşık 50 derece sıcak ve üzeri kapalı olması nedeniyle açık alandaki ılık suyu tercih ediyor.

Ilıcalar Belediyesi tarafından düzeltilen ve yüzmeye uygun hale getirilen gölette giren vatandaşlar, gönüllerince yüzüp serinliyor.
Özellikle çocukların tercih ettiği göletteki suyun ılık ve şifalı olması vatandaşların ilgisini  daha da artırıyor.

Vatandaşlardan Mehmet Kaydutekin, Ilıcalar Belediyesinin katkılarıyla düzletilen derede çocukların bedava yüzdüğünü belirterek, “Bu su biraz tuzludur. Ayrıca şifalıdır. Vücutta kir ve yağ bırakmıyor. Burası deredir. Belediye biraz mıcır döktü, önüne taş dizdi. Güzel bir göl oldu. Çocuklarımız, gençlerimiz gelip burada yüzüyor, serinliyor Belediymize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Arada gelip suda yüzdüklerini anlatan Ferdi Kaymazalp da “Su çok güzel, ılık. Soğuk değil, sıcak da değil rahatsız etmiyor. Nefes kesmiyor. Kapalı havuzlardan en büyük avantajı orada boğuk bir hava varken buranın açık hava olması daha rahat nefes veriyor. Her geçen gün buranın değeri biliniyor, ziyaretçi sayısı artıyor.” dedi.

AdminAdmin