GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-12-2022 12:18   Güncelleme : 29-12-2022 12:46

Bingöl'de muhtarlar sosyal hizmetler konusunda bilgilendirildi

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce düzenlenen toplantıda, muhtarlara, kadına yönelik şiddet ile erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele konularında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda konuşan İl Müdürü Aydın Polat, bugüne kadar Bingöl'de 599 milyon sosyal yardım dağıtıldığını bildirdi.

Bingöl'de muhtarlar sosyal hizmetler konusunda bilgilendirildi

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bingöl Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Seyhan Savaş Yaraşı, Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku ile merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hizmet modellerinden Sosyal ve Ekonomik Destek, Eğitim Faaliyetleri, Şehit Yakınları ve Gaziler Hizmet Birimi, Koruyucu Aile, Koruma ve Bakım Altında olan Çocuklar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri, Ücretsiz Seyahat Kartı gibi hizmetler hakkında muhtarlara bilgi verildi.

Daha sonra muhtarlara, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Strateji Belgesi, (2021-2025) 4.Ulusal Eylem Planı ve Cumhurbaşkanlığı V. 180 günlük icraat programı kapsamında, kadına yönelik şiddet ile erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele konularında bilgilendirme yapıldı.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, toplatıda yaptığı konuşmada, muhtarların yaşadığı yerleşim yerinin yöneticisi ve o bölgeyi en iyi tanıyan kişi olduğunu belirterek, "Önerileri ve yönlendirmelerinizi önemsiyoruz. Bu anlamda mahallenizde ve köyünüzde muhtaç durumda kişiler varsa kurumlarımızla mutlaka iletişime geçmelisiniz. İl Müdürlüğümüz tarafından bugüne kadar Sosyal Yardımlar kapsamında 599.000.000,00 TL ödeme yapıldı. Bakanlığımız hizmetlerinin vatandaşlarımıza ulaştırılmasında köprü vazifesi gören siz muhtarlarımıza destek ve yardımlarınız için teşekkür ederim, aynı desteğinizi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda hep birlikte ‘Bingöl’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sıfır Tolerans’ ilkesiyle hareket etmemiz gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından sunulan hizmetlerin vatandaşlar  için oldukça önemli olduğunu, mahalle ve köy muhtarlarının sorumluluk alanı içinde olan vatandaşların sosyal yardımlara ulaşmasında önemli rol oynadığını belirtti.

AdminAdmin