GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-01-2024 14:20

Bingöl'de kar yağışı caddeleri beyaza bürüdü

Bingöl merkez sabah saatlerinde başlayan hafif kar yağışı, yavaş yavaş caddeleri beyaz ederken, arabaların üzerinde de kat kütleleri oluşmaya başladı. Meteoroloji ise kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle vatandaşları uyardı.

Bingöl'de kar yağışı caddeleri beyaza bürüdü

Bingöl'de sabah saatlerinde başlayan hafif kar yağışı etkisini sürdürüyor. 

Kar yağışının ardından caddeler yavaş yavaş beyaza bürünürken, araçların üzerinde de kar birikmeye başladı.

Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolların ulaşıma açılması için gayret ediyor.

Meteoroloji verilerine göre ise kar yağışı devam edecek.

Yetkililer, zorunlu seyahat edecek vatandaşlardan tedbirli olmaları istenirken, özellikle yollarda oluşabilecek buzlanmalara karşı da sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan uyarı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybettiğini, 30 kişi de yaralandığını belirterek, "Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.  Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım." uyarısında bulundu.

AdminAdmin