YEREL
Giriş Tarihi : 03-12-2021 11:57   Güncelleme : 03-12-2021 11:57

Bingöl'de kadınlar 'üreterek' kazanacak

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce hazırlanan "Kadınlar üretiyor Bingöl kazanıyor" projesi, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından kabul edildi

Bingöl'de kadınlar 'üreterek' kazanacak

FKA'nın SOGEP programı kapsamında desteklediği Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün "Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor" projesi için imza töreni düzenlendi.

İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcıları Fatih Kaya  ve Abdullah Özübek, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve SYDV Müdürü Seyhan Savaş Yaraşır katıldı.

Proje ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Aile Destek Merkezilerinde hizmet alan toplam 600 kadına yönelik istihdamı arttırmak ve kadınların ekonomik güçlenmesini sağlayarak sosyal ve ekonomik risklerden korumak amaçlanıyor.

Ayrıca, Bingöl merkez ve ilçelerinde faaliyet yürüten 5 Aile Destek Merkezinde atölyeler oluşturularak kadınlara yönelik epoksi reçine, keçe tablo, stilistlik/modelistlik, bakır işlemeciliği, deri ayakkabı ve çantacılık kurslarının açılması hedefleniyor.

Kurumdan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kurslar neticesinde üretilen ürünlerin pazar ihtiyacının karşılanması amacıyla e-ticaret sitesi kurulması hedeflenmektedir. Tüm bunlarla birlikte proje faydalanıcılarına yönelik girişimcilik ve pazarlama teknikleri konusunda seminerler düzenlenecektir.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetleri olarak hazırladığımız projemiz kapsamında zaten mevcut durumda faaliyet gösteren Aile Destek Merkezlerinin kapasitelerinin arttırılması, bu merkezleri üretim merkezleri olarak dönüştürülmesi, kurslardan faydalanan kadınlarımızın ekonomik hayata etkin katılımlarının arttırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda kurulacak e-ticaret sitesi ile üretilen ürünlerin yerelden ulusal düzeye taşınması ve pazar gücünün arttırılması hedeflenmektedir. Bu kurs faaliyetlerinin yanında girişimcilik, pazarlama teknikleri alanında düzenlenecek eğitimlerle kadınlarımızın özgüvenlerinin arttırılması, kadınlarımızın güçlendirilmesi ticaret hayatının yanında aile yaşantısına ve olası risklerin önlenmesine olumlu katkı sunacağı öngörülmektedir."
        

AdminAdmin