GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2021 15:50   Güncelleme : 25-11-2021 16:09

Bingöl'de kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü etkinliği

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla el emeği sergisi açıldı

Bingöl'de kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü etkinliği

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında el emeği sergisi açıldı.

Kalium alış veriş merkezinde düzenlenen serginin açılışına Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve diğer yetkiler ile vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Kadın Konukevi personelleri tarafından farkındalık oluşturmak ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen sergide el memği ürünleri satışa sundu, ssergiyi ziyaret edenlere büroşür dağıttı.

Kadın Konukevi personeli tarafından açılan sergide, kuruluşta kalan kadınların el emekleri ile ürettikleri ürünler satışa çıkarıldı. Satıştan elde edilecek gelirlerin kadın konukevinde hizmet alan kadınlara harçlık olarak verilecek.

Dağıtılan broşürlerde ise şiddetin ne olduğu, şiddetin türleri, şiddet durumunda başvurulabilecek kurum ve kuruluşlar ile ulaşılabilecek iletişim adresleri ve KADES uygulaması hakkında bilgiler yer alıyor.

AdminAdmin