GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-05-2022 13:34

Bingöl'de İnovasyon Bilim Şenliği düzenlendi

Bingöl Valiliği Koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında hazırlanan ‘Bingöl İnovasyon Bilim Şenliği’nin açılış töreni yapıldı. Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen törene Vali Kadir Ekinci ile çok sayıda davetli katıldı.

Bingöl'de İnovasyon Bilim Şenliği düzenlendi

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen "İnovasyon Bilim Şenliği" törenle açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında hazırlanan bilim şenliklerinin açılış töreni, Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Vali Kadir Ekinci, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere ait birbirinden değerli projenin sergileneceği; belediyenin, üniversitenin, emniyet, sağlık ve AFAD müdürlüklerinin katkı sunduğu şenliğin hayırlara vesile olmasını diledi.

Bu tarz programlarda, gençlerin ortaya koyduğu birbirinden değerli çalışma ile muasır medeniyetler hedefini durmaksızın, ısrarla ve inançla takip ettiğini gözlemlediğini anlatan Vali Ekinci, bundan da güçlü yarınlarımız adına gurur duyduğunu ifade etti.

Vali Ekinci, konuşmasının devamında, şunları kaydetti:

"Nitelik yüklü bu emekler bizleri hakikaten heyecanlandırıyor ve yarınlara daha güvenle bakmamızı sağlıyor. Bilgi, insanlık tarihi boyunca daima ‘belirleyici güç’ olmuştur. Bu gücün bizde olması ve kendi kaderimizi kendimizin tayin etmesi adına bilgiye dair tüm alanlarda kendimizi sürekli yenilemeli ve geliştirmeliyiz. Ait olduğumuz kültür ve medeniyet havzasının bizlere sunduğu muazzam tecrübe ve birikime uygun hamleler yapmalıyız.

Onun için yeni nesli soru soran, sorarak öğrenen, öğrendiklerini yeni sorularla pekiştiren bir tarzda yetiştirmeliyiz. Bu konuda özellikle öğretmenlerimizin kendilerini daima yenileyen ve çağın bilim dilini kullanan rehberliğine ihtiyacımız vardır.                         

Bütün bunlar, okul, aile ve çevre gibi farklı aktörlerin el birliği ve gönül birliği ile ulaşılabileceği süreçler ve sonuçlardır. Eğitim dünyamıza farklı bir renk ve boyut katan bu değerli program için öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Belediye Başkanı Erdal Arıkan da bilim ve teknolojinin önemine işaret ederek, “Çocuklarımızı bilim ve teknolojinin şartlarına göre yarınlara hazırlamalıyız.” dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise  böyle güzel amaçlar barındıran bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, şenliğinin amacı hakkında bilgi vererek, şu ifadeleri kullandı:

“Milli Eğitim Bakanlığının stratejik hedefleri doğrultusunda her kademede eğitim gören öğrencilerin ve Bingöl halkının yenilikçi ve bilimsel gelişmelere karşı farkındalık düzeyinin ve bilime olan motivasyonun artırılması amacıyla böyle bir proje hazırlanmıştır."

Açılış töreninin ardından Vali Kadir Ekinci ve protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan ve açık havada sergilenen projeleri inceledi.

AdminAdmin