EĞİTİM
Giriş Tarihi : 20-10-2021 12:52   Güncelleme : 20-10-2021 12:52

Bingöl’de güvenlik korucularına yönelik seminer

Hizmet içi eğitim kapsamında gerçekleştirilen seminerde konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, kent genelinde 277’si gönüllü ve 7’si kadın toplam 3705 güvenlik korucusunun görev yaptığını söyledi.

Bingöl’de güvenlik korucularına yönelik seminer

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl’deki güvenlik korucularına hizmet içi eğitim semineri verildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen "Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim ve Yerinde Eğitim" programı açılış törenine Vali Kadir Ekinci'nin yanı sıra, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Dairesi Başkanı Eyüp Özdemir, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, kurum müdürleri ve il genelinde görev yapan güvenlik korucuları katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve korucuların tanıtım filminin izlettirilmesiyle başlayan programda konuşan Vali Ekinci, jandarmanın bir parçası olan güvenlik korucularının profesyonelce operasyonlara katılan bir birim olduğunu vurguladı.

Vali Ekinci, güvenlik korucularının her türlü alanda görev yaptığına dikkat çekerek,

"Öncellikle trörle mücadelede ortaya koydukları sarsılmaz irade dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bu konudaki büyük gayretleri ve çalışmaları dolayısıyla da İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya şükranlarımı arz ediyorum. Cumhuriyetimiz kurulduğundan bu yana farklı zamanlarda içeriden ve dışarıdan saldırılar yaşıyor. Bağımsız ve güçlü bir ülke olarak yolumuza devam etmemiz birilerini rahatsız ediyor."

Bölgede ve dünyada yeni bir aktör olarak güç dengelerini alt üst etmemizin birilerinin planlarını bozduğunu vurgulayan Ekinci, her saldırıda daha da kenetlenen, şehitlerini ve gazilerini üstün değer olarak sahiplenen, dostluk ve kardeşliğinden asla ödün vermeyen duruşumuz, bizleri bölmeyi ve parçalamayı düşünenleri huzursuz ettiğini kaydetti.

 Ülke tarihinin kahramanlıkla dolu olduğunu hatırlatan Ekinci, "İlimiz genelinde 277’si Gönüllü Güvenlik Korucusu ve 7’si de kadın olmak üzere toplam 3705 Güvenlik Korucusu görev yapmaktadır. Güvenlik Korucularımızdan oluşan 3 karma tim, 16 operasyon timimiz mevcuttur. Güvenlik Korucularımızın 156’sı Uzman Erbaş olarak istihdam edilmiştir. Bugüne kadar terörle mücadelede 86 Güvenlik Korucumuz şehit, 91 Güvenlik Korucumuz da gazi olmuştur. Bu vesile ile rahmet-i rahmana yürüyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünce güvenlik korucuları için düzenlenen ‘Hizmet İçi Eğitim ve Yerinde Eğitim’ semineri, katılımcıların konuşmaları ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Enes Kala’nın eğitim vermesi ve soru cevap faslı ile son buldu.

AdminAdmin