GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-05-2021 14:38   Güncelleme : 11-05-2021 14:57

Bingöl'de Filistin'e destek konvoyu

Bingöl'de Filistin'e destek konvoyu

Bingöl'de, işgal altındaki Doğu Kudüs'te İsrail'in Filistinlilere ev İslamın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları nedeniyle vatandaşlar tarafından destek konvoyu düzenlendi.

Akşam Namazının ardından Bingöl Memur-Sen İl Başkanlığı öncülüğünde Genç Caddesi eski Yenişehir Karakolu önünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, düzenlenen basın açıklamasıyla İsrail'in Filistin ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Yunus Kava, teröre karşı direnen ve her neresinden bakarsanız bakın insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandıklarını belirtti.

"Evet. İnsan olmanın asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır." diyen Kava, şunları kaydetti:

"Kovid-19'u, tratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya saldıran terörist İsrail'in yaptıklarını telin etmek, asgari bir durum arz etmektedir. Fakat biz şunu da biliyoruz, Ziyanda olan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, terörist İsrail'in kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır. Kirli medya düzeniyle, artık her neresinden bakarsanız bakın adaleti değil güçlünün kanlı düzenini perdelemekten başka işlevi olmayan uluslararası hukukuyla bu sistem, bu düzen, kanı ve terörü desteklemektedir. Onun için terörist İsrail bu kadar fütursuz, bu kadar hayasız davranmaktadır. Onun için İsrail, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir."

Yapılan konuşmalarından ardından araçlarına binen vatandaşlar, Filistin'e destek konvoyu oluşturdu.

AdminAdmin