GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2022 15:43   Güncelleme : 04-02-2022 15:43

Bingöl'de elektrik zamları protesto edildi

Deva Partisi Bingöl İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, son günlerde tüketicilere gelen yüksek elektrik faturalarına dikkat çekildi

Bingöl'de elektrik zamları protesto edildi

Deva Partisi Bingöl İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen siyasi parti, esnaf ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yüksek elektrik faturalrını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Deva Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar, cesur bir tutum sergileyerek çağrılarına kulak vererek, basın açıklamsına destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Siyasi görüşlerden uzak olarak son günlerde esnafın ve vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturalarına gelen zammı protesto etmek ve seslerini yetkililere duyurmak için bir arada olduklarını anlatan Kovalar, "Pandemi sürecinden bu yana esnafımızın yaşadığı sıkıntılar ve sorunlar hepimizin malumudur. Pandemi sürecinde bile büyük bir özveri göstererek ahilik geleneği ve ilkelerinden ödün vermeyerek vatandaşlarımızı mağdur etmemeye özen gösterip, vatandaşlarımızın kileri, servisi, tedarikçisi olmaya özen gösterdiklerine hepimiz şahitlik ettik. Buradan bu vesileyle tüm esnaflarımıza bütün vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Pandemi sürecinden bu yana esnafın içinde bulunduğu zor durumları elimizden geldiğince gerek şifaen gerek yazılı ve sosyal medyada yetkililere bildirmeyi kendimize bir görev addederek; bu kutsal çabanın içinde yer almaya özen gösterdik. O dönemde adeta sesleri olmaya çalıştık ama maalesef vicdanlarını körelten zihniyet, kulaklarını da sağırlaştırmıştı duymak istemedikleri. Unutulmasın ki;  Esnaflarımız toplumun ortak paydasıdır. O paydanın üstü dürüstlük, güzel ahlak, cömertlik, sabır, kanaatkarlık gibi toplumu ayakta tutan özellikler barındırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kovalar, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Yani demem o ki; esnaf çökerse toplum çöker;  Esnaf çökerse ahlak çöker. 
Biz de bunun bilincinde olarak adeta esnafımızı yok etmeye, kepenk kapattırmaya kadar götüren elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan artışı protesto etmek için üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. 
Açıklanan enflasyon rakamlarının gelen faturalarla karşılaştırdığımız zaman bu oran   % 120’nin üstündedir. Esnafımız kirasını, personel maaşını, siğortasını, stopaj ve vergisini ödemekte zorlanıyor. Bunu görmemek için kör, duymamak için sağır, konuşmamak için de dilsiz olmak gerek.
Sevgili Hemşehrilerim ve kıymetli esnaflarımız. 2021 yılından bu yana elektrik fiyatlarına gelen zam oranı % 259’dur. 2021 yılı Ocak ayında 1 kW Fiyatı 0,79 TL,  2021 yılı  Temmuz  ayında 0,92 TL,  2022 Ocak ayında ise bu rakam 2.06 TL olarak ciddi bir şekilde artış göstermiştir. Hükümetin ekonomide izlemiş olduğu yanlış politikaların bedelini vatandaşımız ödemektedir. Bu haksızlıktır, bu zulümdür. Bu zulme sessiz kalmamak adına bunları dile getirmek hepimizin vicdani görevidir. 
Son günlerde yapmış oldukları açıklamalarla KW sınırını 150 KW’tan 210 KW’a çıkartmaları ise vatandaş ve esnafımıza  ölümü gösterip onları sıtmaya razı etmektir. Esnaf ve vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçmektir. Çünkü; Teiaş’ın 2011 raporuna göre; iki çocuklu dört kişilik bir ailenin aylık tüketimi 253 kWh olarak tespit edilmiştir. Söyler misiniz bu vatandaşın ve esnafın aklıyla dalga geçmek değildir de nedir? Buradan şehrimizin yöneticilerine ve iktidarı temsil eden hükümet üyelerine esnafın ve vatandaşın  sesine kulak vermelerini ve bir an önce bu zulmün sona erdirilmesi için çaba göstermelerini rica ediyoruz. Elektrik faturalarına uygulanan indirim önergesini reddeden siyasi partilerin ilimizdeki temsilcilerine burada sizlerin huzurunda bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen faturaları kirasından fazla gelen esnaflarımızın durumunu halktan kopmuş genel merkezlerinize acil olarak bildirmenizi ve durumun büyük bir önem arz ettiğini kendilerine bildirmenizi esnaflarımız ve vatandaşlarımız adına  rica ediyoruz. 
Esnafımız siyaset üstü bir değerdir. Hangi parti olursak olalım bu zor günlerde esnafımızın yanında yer alıp, onları yok etmeye yönelik elektrik fiyatlarına gelen fahiş zamma dur diyelim. Sözlerimi daha fazla uzatmadan esnaf arkadaşlarımıza vermek istiyorum. Eminim ki onların içi daha dolu, ve anlatacak daha çok sorunları vardır.
Burada bizleri yalnız bırakmayan esnaflarımıza, basın mensuplarımıza, siyasi parti temsilcilerine, emniyet teşkilatımıza, demokratik hakkımızı kullanmamızda engel oluşturmayan Bingöl Valiliğimize ve işlerinden dolayı gelemeyip desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor; saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunar; Kamuoyuna arz ediyorum."

Yapılan konuşmanın ardından, yüksek elektrik faturaları yakılarak, zamlar protesto edildi ve zamların geri çekilmesi talep edildi.

AdminAdmin