GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-12-2023 15:20

Bingöl'de eksik gramajlı ekmek satan fırın yok

Bingöl Valiliği koordinasyonunda kentte faaliyet gösteren 30 ekmek fırınında denetim yapıldı. Bingöl Belediyesi ve Ticaret Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde, eksik gramajlı ekmek satan fırına rastlanmadı. Vali Ahmet Hamdi, gramaja sadık kalan fırıncı esnafına teşekkür etti.

Bingöl'de eksik gramajlı ekmek satan fırın yok

Bingöl'de kapalı ve açık ekmek üreten fırınlara yönelik gramaj denetimi yapıldı. Bingöl Belediyesi ve İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerince 39 ekmek fırınında gerçekleştirilen denetimler, eksik gramaj olayına rastlanmadı.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gramaj konusunda hasasiyet gösteren fırıncılara teşekkür ederek, ucuz ekmek üretiminde Bingöl'ün ilk 4 il arasında olduğunu bildirdi.

Vali Usta, şunları kaydetti:

"Bingölümüzde kapalı ve açık ekmek üreten 39 fırında, İl Tticaret Müdürlüğü ve Belediyemiz çalışanlarıyla fiyat ve gramaj denetimi yaptık. 1 tane bile eksik gramajlı ekmek satan iş yeri yok. Hatta 10, 20, 30 gram fazlası. Tüm fırınlarımızı gramaj kurallarına uydukları için teşekkür ediyorum. Bu arada sevgili Bingöllüler bilginiz olsun, bizde kapalı 200 gram ekmek (somun) 6 TL, açık 350 gram ekmek (pide) 10 TL. Kilogramı 30 TL. oluyor. Bu fiyatla Bingöl olarak kilogramı 27.5 TL. olan Batman dışında kilogramı 30 TL. ile en ucuz ekmek temin eden ilk 4 il  arasındayız. Fırıncı esnafımıza tekrar teşekkür ediyorum. Gelecek sefer fırınlarımızı temizlik ve hijyen yönüyle ziyaret edeceğiz. Ekmeği hesaplı, kaliteli ve de temiz olarak vatandaşımıza ulaştıracağız."

 

AdminAdmin