GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-08-2021 15:11   Güncelleme : 04-08-2021 15:11

Bingöl'de "Doğanın pili bitmesin" kampanyası

Bingöl Gençlik Merkezi bünyesinde başlatılan kampanyada, atık pillerin çöpe atılmaması için iş yerlerine atık pil toplama kutuları bıraktı

Bingöl'de

Bingöl Gençlik Merkezi, atık pillerin çevreye verdiği zararı önlemek amacıyla "Doğanın pili bitmesin" adlı atık pil toplama kampanyası başlattı.

Bingöl Gençlik merkezi çalışanları ve gönüllüleri, esnaf ve kamu kuruluşlarını gezerek, atık pil kutuları bırakıyor. Dolan atık piller ise çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılıyor.

Böylece bitmiş ve tekrar kullanılamayacak halde bulunan piller çöpe atılmıyor, hem doğanın korunmasına destek sağlanıyor hem de ekonomiye katkıda bulunuluyor.

Ülkemizde meydana gelen doğa olaylarina ve doğanında tahrip olmasina hepimiz derin üzüntü duyuyoruz. Biz insanların doğaya ihtiyacımız olduğunu ve onun bize ihtiyacı olmadığını unutmayalım.

Bir  küçük kalem pil 4 metrekarelik toprak alani kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir.

Bu konunun farkındalığını yapmak için Bingöl Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllüleri, şehir merkezindeki esnaflara atik pil kutuları bıraktı. Kampanya kapsamında şimdiye kadar 60 kilogram pil toplandı.

Gelecek nesile yaşanabilir bir doğa birakmak için lütfen pilerimizi  çöpe değil atik pil kutularına atalim.

AdminAdmin