GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-10-2023 17:55   Güncelleme : 28-10-2023 18:22

Bingöl'de Cumhuriyetin 100. Yılı için pedal çevirdiler

Bingöl Valiliği tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla "Türkiye Yüzyılı" bisiklet turu düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan bisiklet tutkunları, Çapakçur Viyadüğünden Hükümet Konağı önüne kadar bisiklet turu yaptı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'da vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi.

Bingöl'de Cumhuriyetin 100. Yılı için pedal çevirdiler

Bingöl'de 29 Ekip Cumhuriyet Bayramı'nın 100.Yılı, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Kuruluşunun 100. Yılı dolayısıyla bu seneki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, büyük coşkuyla kutlanıyor. Bu kapsamda ilk olarak Hükümet Konağı Atatürk Anıtı'nda Çelenk Sunma töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla, Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Daha sonra Valilikte 'Cumhuriyetin 100. Yılında Bingöl' konulu fotoğraf sergisini düzenlendi.

100.Yıl onuruna pedal

Cumhuriyetin  100. Yılı anısına Bingöl Valiliğince "Türkiye Yüzyılı" bisiklet turu düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan bisiklet tutkunları, Çapakçur Viyadüğü, Kültür Caddesi'nden Hacı Hıdır Camisi kavşağından Genç Caddesi üzerinden Hükümet Konağı önüne kadar pedal çevirdi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ve il protoköllü de vatandaşlara pedal çevirerek Cumhuriyetin 100. Yılı coşkusunu yaşadı.

Etkinliğin ardından sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Vali Usta, "Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına Bingölde hazırladığımız etkinlikler kapsamındaki Bisiklet Turunu kurum amirlerimiz ve halkımızın yoğun katılımıyla tamamladık. Bu ayrıca bize Bingöl’de bir ihtiyacı da gösterdi. İlerleyen günlerde benzer bisiklet turları, sağlıklı yaşam ve doğa yürüyüşleriyle halkımızla daha sık beraber olacağız." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin