GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-10-2021 14:32   Güncelleme : 29-10-2021 14:58

Bingöl'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Bingöl'de, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 98. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bingöl'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Bingöl'de dün Atatürk Atını'na çelen sunmasıyla başlayan kutlamalar, Bingöl Valisi Kadir Ekinci'inin makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Bingöl Şehir Satdyumu'nda yapılması planan Cumhuriyet Bayramı töreni, havanın yağışlı olması nedeniyle Bingöl Şehir Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugayı Vekili Piyade Komando Albay Necdet Durak ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, törene katılanların bayramını kutladı.

Vali Kadir Ekinci, törende yaptığı konuşmada, öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyete giden yolda tüm şehit ve gazilerimizi, tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad etti.

"Bugün Bingöl olarak, bugün Türkiye olarak, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla ellerimizde bayraklar sokaklardayız, alanlardayız. Bugün gururluyuz, bugün heyecanlıyız." diyen Vali Ekinc, "Çünkü bugün 29 Ekim. Bundan tan 98 yıl önce bugün cumhuriyetimiz kuruldu. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü kutlu olsun, cumhuriyetimiz daim olsun, ilelebet yaşasın." ifadelerini kullandı.

Vali Ekinci, cumhurşyetin öneminden bahsederek, daha aydınlık yarınlar ve daha güçlü bir Türkiye için durmaksızın çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilerin çeşitli gösterileriyle devam eden tören, okulların geçit merasimi ile sona erdi.

AdminAdmin