GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-04-2021 19:06   Güncelleme : 11-04-2021 19:46

Bingöl'de çöpten yiyecek aradığı iddia edilen kadın Suriyeli çıktı

Bingöl'de çöpten yiyecek aradığı iddia edilen kadın Suriyeli çıktı

BNH - Bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında çöpten yiyeyecek topladığı iddia edilen kadının Suriyeli olduğu belirtildi.

Bir gazetenin web sayfasında çöpleri karıştıran kadın fotoğrafı eşliğinde "Açlığın fotoğrafı: Yiyecek bulamayan yurttaş, çöplere yöneliyor" başlığıyla yayınlanan haber üzerine Bingöl Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.

Habere konu kadının çöp topladığı iddia edilen Uydukent Mahallesi'nde araştırma yapan sosyal hizmet ekipleri, bütün çabalara rağmen kadının adresine ulaşamadı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden konuyla ilgili şu bilgi paylaşıldı:

"Bingöl Aile, Çalışma  ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırma ve inceleme sonucunda; fotoğrafın çekildiği yer tespit edilmiş olup çevrede yapılan araştırma sonucunda habere konu olan vatandaşın Suriye uyruklu olduğu bilgisine ulaşılmıştır.  İlgili vatandaşın kim olduğu ya da nerede ikamet ettiğine dair herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır. Çevredeki esnafa söz konusu vatandaşı görmeleri halinde Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ulaşmaları için iletişim numarası bırakılmış olup vatandaşın kimliği tespit edildikten sonra gerekli iş ve işlemler yapılacaktır."

AdminAdmin