GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2023 18:48   Güncelleme : 24-01-2023 19:33

Bingöl'de çölyak hastalarının glütensiz ekmek sevinci

Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan fırında, çölyak hastaları için glütensiz ekmek üretiliyor. Glütensiz ekmek üretimi, kentte yaşayan çölyak hastalarını sevindirdi.

Bingöl'de çölyak hastalarının glütensiz ekmek sevinci

Bingöl'de, Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan fırında, glütensiz ekmek üretildi.

Milli Egitim Bakanlığı tarafından 81 ildeki meslek liselerine fırın kurulması programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Merkez Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ekmek üretmek amacıyla fırın açıldı.

Vatandaşlara ucuz ekmek sunmak amacıyla kurulan fırında, yyecek içecek hizmetleri bölümü ögrencileri uygulamali egitim görüyor.

Fırında ilk etap kentte yaşayan çölyak hastalarına glütensiz ekmek üretildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, fırını ziyaret ederek Okul Müdürü Kumriye Ekineker'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fırının, Milli Eğitim Bakanlığı talimatları doğrultusunda kurulduğunu anlatan Yücel, "Tüm illerimizde fırınımız var. Kendi kurumlarımıza yönelik açtığımız bu ekmek üretim noktasında çölyak hastalarına özel glütensiz ekmek üretiyoruz. Bu fırınımız çölyak hastalarına yönelik olarak üretim yapan Türkiye ve bölgemizdeki tek fırındır." dedi.

Bingöl Çölyak Glütensiz Beslenme Derneği Başkanı Yunus Kızılboğa da fırında kendileri için glütenszi ekmek üretilmesinden duyduğu sevinci belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

AdminAdmin