Valilik tarafından Bingöl'deki amatör spor kulüplerine malzeme desteği verildi.
Bingöl Valiliği tarafından karşlılanan spor malzemelerinin kulüplere teslim edilmesi için Karşıyaka Spor Salonu'nda "Amatör Spor Kulüpleri Malzeme Dağıtım" töreni düzenlendi.
Törene, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, İl Jandarma Komutanı Tuğganeral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Loğoğlu, Bingöl ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve amatör spor kulüpleri temsilcileri katıldı.
Vali Usta, törende yaptığı konuşmada sporun öneminden bahsederek, sporun tabana yayılması ve gençleribn desteklenmesi amacıyla Valilikçe her yıl amatör spor kulüplerine ve hakemlere düzenli malzeme desteği sağladıklarını hatırlattı.
Bingöl'de faaliyet gösteren ve 2024 sezonunda, ASKF’ye kayıtlı 20 aktif futbol kulübüne 600 eşofman ve 400 yağmurluk ve 100 futbol topu dağıtılacağını aktaran Vali Usta,"Köylerimizdeki öğrencilerimize de sportif ekipman ve Bingölspor forması desteği sağlamaya devam ediyoruz. Bu çalışmaların hayata geçirilmesinde başta Özel İdare Genel Sekreterimiz Enes Üçgül ve Bingöl ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, mazlemeler kulüp temsilcilerine teslim edildi.