GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-01-2024 12:46

Bingöl'de 8 katlı mağara imha edildi

Genç ilçesi kırsalında 'Şehit J. Onb. Lokman Dargın' operasyonu kapsamında gerçekleştirilen arazi aramasında, terör örgütünün kullandığı 8 katlı mağara tespit edildi. Mağara ve ele geçirilen 17 el yapımı patlayıcı düzeneği, çivi ve metal parçalar, 22 mutfak tüpü ve diğer malzemeler imha edildi.

Bingöl'de 8 katlı mağara imha edildi

Bingöl’de PKK terör örgütüne ait 8 katlı mağara tespit edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, PKK/KCK BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, muhtemel sığınak/barınaklarını tespit ve imha etmek maksadıyla operasyon düzenlendiği bildirildi.

Genç ilçesi kırsalında icra edilen "Şehit J.Onb. Lokman Dargın" operasyonu kapsamında, 8 katlı mağara tespit edildiği ifade edilen açıklamada, mağara içerisinde 17 kullanılmaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği ile çok miktarda patlayıcıları güçlendirmek için kullanılan çivi ve metal parçaları, 22 büyük tüp, 4 şarjör, 250 pil, 14 varil içerisinde muhtelif yaşam ve sağlık malzemesi, matkap, mutfak ocağı ve benzin ele geçirildiği kayedildi.

Açıklamada, "Ele geçirilen malzemeler operasyon bölgesinde imha edilerek sığınak kullanılmaz hale getirilmiştir." denildi.

AdminAdmin