EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-09-2023 14:14   Güncelleme : 11-09-2023 14:44

Bingöl'de 52 bin öğrenci okula merhaba dedi

Bingöl'de 2023-2024 yeni eğitim ve öğretim yılı bugün itibariyle başladı. Binlerce öğrenci yeniden okullara akın etti. Bingöl Şehit Mustafa Gündoğdu İlk Okulu'nda 2023-2024 yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Törenin ardından 391 okulda, 3 bin 919 öğretmen ve 52 bin 371 öğrenci için ders zili çaldı.

Bingöl'de 52 bin öğrenci okula merhaba dedi

Bingöl'de 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla Merkez Şehit Mustafa Gündoğdu İlk Okulu'nda tören düzenlendi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerle dolu okul manzarasını özlediklerini belirtti.

Uzun bir tatil döneminden sonra öğretmen, öğrenci, velilerle sınıflarda buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Vali Usta, "Her başlangıç yeni bir fırsattır. İnşallah bu eğitim-öğretim yılında bilgi ve teknolojiyle yoğrulmuş, nitelikli insan gücüyle şaha kalkmış, büyük ve güçlü Türkiye yüzyılı için bir fırsat ve başlangıç olacaktır. Bizler, büyük idealleri olan bir milletiz. Düne, bugüne ve yarına dair adalet ve merhametle yoğrulmuş bir medeniyetin takipçileriyiz. Bu nedenle hedeflerimiz ulaşma yolunda insanımızın eğitimini, ufkunu bilgi ve birikimini öncelikli mesele olarak görüyoruz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Özel de yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılımım Bingöl'e ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Özel, şunları kaydetti:

"Bugün, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 391 okulumuzda, 3919 öğretmenimiz ve 52371 öğrencimiz ile ders başı yapmış bulunmaktayız. Zat-ı alinizin himayelerinde, tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmıştır, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Toplam 97 taşıma merkezi okullarımızda, 6001 öğrencimizin eğitime erişimi sağlanacaktır. Merkez ilçemizle birlikte 8 ilçemizde, öğrencilerimizin ders kitapları, devletimizin imkânları sayesinde eksiksiz bir şekilde masalarının üzerine konulmuştur. Yakacak dağıtımımız devam etmekte olup yakın zamanda bitirilecektir."

Yapılan konuşmaların ardından, yeni eğitim öğretim yılı için ders zili çaldı.

AdminAdmin