EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-11-2023 19:56

Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğünce 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Bingöl İl Müftülüğü Salonunda düzenlenen programa katılan Vali Ahmet Hamdi Usta, öğretmenlerin gününü kutladı. Öğretmenler gününde emekli öğretmenler de unutulmadı.

Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Bingöl İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapılan törene Vali Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali Yardımcısı Malik Çalışır, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, günün anlam ve önemini belirten konuşmaı yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘Öğretmenler Günü’ mesajının okunması ve öğretmenler arasında düzenlenen ‘Öğretmen Olmak’ konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan 60. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Mutalip Gürsaçtı’nın eserini okuması ile devam eden kutlama programında çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Veliler arasında düzenlenen ‘Öğretmen ile Yaşanan En Güzel Anı’ konulu yarışmada birinci olan Halit Rıza Başbuğ’un anısını anlattığı programda Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta, 2022 yılında emekliye ayrılan öğretmenlerimiz adına Hüseyin Yurtsever, Nihat Alimoğlu, Remzi Alagöz ve Necat Karaarslan’a Hizmet Şeref Belgesini takdim ederek, öğretmenlerin gününü kutladı.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin Ant İçme töreni ile devam eden program, müzik öğretmenlerinin solo şarkıları seslendirmesinin ardından sonra erdi.

AdminAdmin