GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2021 18:56   Güncelleme : 02-03-2021 18:56

Bingöl'de 23 günde 1688 ünite kan bağışı

Bingöl'de 23 günde 1688 ünite kan bağışı

BNH -  Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Bölge Koordinatörü Mehmet Kaddafi Mücde, Bingöl’de 23 günde 1688 ünite kan bağışı topladıklarını söyledi.

Türk Kızılay’ının en anlamlı ve ulvi görevlerinden birisi de ülkemiz kan sorununun giderilebilmesi için gerçekleştirdiği kapsamlı faaliyetlerdir. Bu kapsamda 18 Bölge Kan Merkezi, onlara bağlı 69 Kan Bağışı Merkezi, Kan alımı birimleri ve geçici ekiplerle ülkemiz genelinde kan bağışlarını kabul etmektedir. Yine ülkemiz genelinde dört büyük laboratuara sahip olan Türk Kızılayı, bağışlanmış kanları uluslararası düzeyde en ileri teknolojik yöntemlerle test etmektedir.

6 ilde 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlediklerini belirten Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Bölge Koordinatörü Mehmet Kaddafi Mücde, şunları kaydetti:

“Kan, kaynağı yalnızca insan olan tek ilaçtır. Bu nedenle hedefte öncelikle kan değil, insan vardır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi ve kan bağışı konusundaki ilginin artırılması temel görevlerimiz arasındadır. 06-28 Şubat 2021 tarihleri arasında Bingöl merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde Kan Bağış Tırımızda Bingöllülerden kan bağışı aldık. 23 günde Bingöl’den 1688 ünite kan bağışı yapıldı. Dünyayı ve ülkemizi saran, Sars Cov 2’den dolayı ülkemizin kan stoklarının kritik seviyelerde olması münasebetiyle, azalan kan stoklarını kritik düzeyin üzerinde tutmak adına Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi bölgesinde bulunan 6 ildeki (Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt ve Şırnak) 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenliyoruz. Yirmi üç gün boyunca toplamda 1688 ünite kan bağışının Kızılay stoklarında yer almasına vesile olduğunuzdan dolayı, dokunduğunuz hayatlar ulaştığınız bütün canlar için Türk Kızılay adına ve Türk Milleti adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Özellikle Bingöl Valimiz Sayın Kadir Ekinci’ye, Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sayın Mehmet Emin Gündoğdu’ya, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Rahmi Güney ve Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Mahmud Arda’ya ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Bingöl İl Müftüsü Sayın Ahmet Süzen’e ve tüm Bingöllülere çok teşekkür ediyorum. Desteğiniz bizim için çok önemliydi. İyi ki varsınız.é

AdminAdmin