GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-06-2021 13:21   Güncelleme : 28-06-2021 13:54

Bingöl Yanıyor! Genç'teki orman yangını söndürme çalışmaları sürüyor

Genç ilçesine bağlı Güzeldere ve Dedebağı köyleri kırsalında 4 gündür devam eden orman yangını söndürme çalışmaları karadan ve havadan devam ediyor. Son dakika bilgisi: Yangın kısmi olarak kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor.

Bingöl Yanıyor! Genç'teki orman yangını söndürme çalışmaları sürüyor

Gencin Sesi Gazetesi Muhabiri Murat Gökçe, yangın bölgesinden bildiriyor.

Genç ilçesine bağlı Güzeldere, Dedebağı, Soğukpınar ve Çamlıyurt köylerinde Cuma günü çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları karadan ve havadan devam ediyor.

Bingöl ve Genç Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Bingöl Belediyesi ve Genç Belediyesi itfaiye ekibi, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 araç, özel idareye ait iş makinelerinin yanı sıra bölgedeki firmalara ait is makineleri ile Kahramanmaraş ile Adana'dan gelen helikopterler yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

Genç Kaymakami Arif Gül, Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, İlce Jandarma Komutanı Selçuk Kansav’da sürekli bölgeye gidip ekiplerden bilgi alıyor.

Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, Genç Şefi Çetin İnan, Arazi formeni Abdurrezak Değişman yangının ilk saatlerinde itibaren ekipleri koordine edip bölgede söndürme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Dün Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'da bölgeye giderek, incelemelerde bulundu.

Yangın söndürme çalışmalarına ekiplerinin yanı sıra, güvenlik güçleri ile duyarlı vatandaşlar da destek veriyor.

GÜZELDERE BÖLGESİ KONTROL ALTINDA

 Ekiplerin yogun çaba gösterdiği yangın söndürme çalışmaları kapsamında Güzeldere köyündeki yangın dün saat 19:00 sıralarında kontrol altına alındı. Bugün yapılan çalışmalarda ise tüm bölgede yangının kısmi olarak kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

AdminAdmin