GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-05-2022 17:59

Bingöl ve ilçelerinde 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bingöl merkez, Adaklı, Genç, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yedisu ve Yayladere ilçelerinde coşkuyla kutlandı. Gençlik bayramı kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşünde 200 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşındı.

Bingöl ve ilçelerinde 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bingöl merkez ve ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Bingöl'deki tören, Polis Evi önünde başlayan ve Şehir Stadyumu'nda sona eren kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne katılanlar, 200 metre uzunluğunda Türk Bayrağı taşıdı.

Daha sonra, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Bingöl Şehir Stadyumu’nda coşku ile kutlandı.

Buradaki tören, Vali Kadir Ekinci, Garnizon Komutanı Necdet Durak ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Kutlama dolayısıyla kentte çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle devam eden törende, Gençlik ve Spor il Müdürü Mahmut Danayiyen, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Çeşitli gösterilerle devam eden program, geçit töreniyle sona erdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Adaklı, Genç, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yedisu ve Yayladere ilçelerinde de coşkuyla kutlandı

AdminAdmin