KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 17-10-2021 19:32   Güncelleme : 17-10-2021 19:32

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, halkın kandilini kutladı

Vali Ekinci, İslam Alemi için önemli gecelerden biri olan Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, halkın kandilini kutladı

Vali Ekinci, mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen, bizler için kendisinde sonsuz örneklikler bulunan, güzel ahlakın tamamlayıcısı, nübüvvet zincirinin son halkası Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü bir kez daha idrak eedildiğini hatılattı.

İki cihan güneşi efendimiz, ahlak, adalet, bilgi, sevgi, barış, merhamet, dostluk ve arkadaşlık gibi konulardaki eşsiz rehberliği ile tüm insanlığa bitmez ve tükenmez bir ışık, bir umut ve bir bir muştu olduğunu anlatan Vali Ekinci, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı

"Bu vesileyle onun mübarek misyonunu ve kusursuz kulluğunu yeniden düşünmeli ve anlamaya çalışmalıyız. Vahyin ölü kalpleri dirilten mesajını bizlere ulaştırmak için verdiği muhteşem mücadeleyi, çektiği tarifsiz sıkıntıları yeniden okumalı ve değerlendirmeliyiz.

Peygamber efendimizi anma ve anlama vesilesiyle kendimize dönük muhasebeler de yapmalıyız. Maneviyatımızı, birlik ve berberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı risalet kurumu ve evrensel örneklik  dolayımında yeniden gözden geçirmeliyiz. Duygu ve düşüncelerimizi, davranışlarımızı, alışkanlıklarımızı, bireysel ve toplumsal hayatımızı gözden geçirmeli, kendimize çeki düzen vermeli, peygamberimizi en büyük ümit olarak görüp hakikate dair tezlerimizi güncellemeliyiz.

Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin, başta Bingöllü Hemşerilerim olmak üzere bütün Müslüman Âlemi için hayırlara vesile olmasını, Ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini temenni ederim."

AdminAdmin