GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-04-2021 20:25   Güncelleme : 12-04-2021 20:25

Bingöl Valisi Ekinci'den Ramazan ayı mesajı

Bingöl Valisi Ekinci'den Ramazan ayı mesajı

BNH - Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 11 ayın sultanı Ramazanın başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ekinci mesajında, bir kez daha 11 ayın sultanı Ramazan ayına erişmenin heyecanını, mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını belirtti.

"Bu ay, bizlere varlık sebebimizi ve sorumluluklarımızı hatırlatan, ufkumuzu zenginleştiren, kulluk bilincimizi geliştiren, kalplerde ülfet peyda eden, dostluk ve kardeşlikleri tazeleyen mübarek Kur’an ayıdır." ifadelerini kullanan Ekinci, mesajında şunları kaydetti:

 "Bizleri yeniden Ramazan-ı Şerife kavuşturan Yüce Allah’a hamd-u senalar olsun.

İnsanlık için bir ‘Hidayet Kaynağı’ olan yüce kitabımız bu ayda, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde indirildiği için Ramazan ayı, tüm İslam âleminde manevi coşkunun dorukta yaşandığı; ibadetlerin yanı sıra eldeki imkanların kardeşlik duygusuyla ve cömertçe paylaşıldığı, birlik ve beraberlik duygusunun en derinden hissedildiği mukaddes bir aydır. Bu mübarek ayda, başta kendisi olmak üzere başkalarına da zarar verecek kişisel talep ve hırslarından uzak duran Müslümanlar, Yüce Allah'ın rızasını kazanma çaba ve gayreti içinde olurlar.

Bu müstesna zaman birimindeki paylaşma duygusu ve orucun kazandırdığı güzel hasletleri sonraki zamanlarda koruyabilmek de bu ayda elde edilebilecek önemli kazançlardan biridir.

Bedenen, zihnen ve ruhen yerine getirmekle yükümlü olduğumuz oruç ibadeti, mali bir dayanışma emri olan fıtır sadakası ile birlikte bu ibadeti yerine getirenlere vicdani bir rahatlık, içinde yaşanılan topluma da genel bir huzur ve sükûnet armağan eder.

En yakın akraba ve komşularımızdan başlayarak yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularımızı eyleme dökerken; İslam coğrafyasında yaşayan Müslüman kardeşlerimizle ve tüm dünyadaki mazlum ve mağdurlarla da dualarımızla manevi bir bağ kurabilmeliyiz.

Bir yıldan fazla bir süredir devam eden pandeminin bu mübarek ayda da hâla devam ettiği bilinci ile İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurullarımızın aldığı kararlar doğrultusunda Koronavirüs önlemlerine duyarlılık göstererek ve sürecin en az zarar ile sona ermesi için devletimizin önemle üzerinde durduğu tedbirlere riayet ederek, vakaların bir an önce sonlanması için el birliği içerisinde hareket etmeliyiz. Bu kuralları ihlal etmenin aynı zamanda bir kul hakkı olduğunu unutmamalı, el ele verip bu virüsü hep birlikte yenmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan ayının dünyayı etkisi altına alarak sağlığımızı tehdit eden salgın musibetinden kurtulmamıza vesile olmasını temenni eder, Yüce Allah’tan bu mübarek ayın Bingöllü  hemşehrilerime, milletimize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini dilerim."

AdminAdmin