GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-03-2021 15:11   Güncelleme : 26-03-2021 17:30

Bingöl Valisi Ekinci'den Berat Kandili mesajı

Bingöl Valisi Ekinci'den Berat Kandili mesajı

BNH - Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ekinci'nin mesajı şöyle:

"Mübarek Ramazan ayının müjdecisi, Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Gecesini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Berat Kandili, Allah'ın lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek biz kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı faziletli gecelerden bir tanesidir. Bu geceler; iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi planlama ve unutlarımızı tazelememiz için büyük bir fırsattır.

Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen Berat gecesi, bizlere kulluk bilinci ile suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı ve Yüce Allah'ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmayı müjdeler.

Bu gece Rabbimize, kendimize, çevremize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır. Görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkânı ve yarınlara kalb-i selim ikliminde ümit ile çıkmayı sağlar.

Bu gece, unuttuklarımızı, ihmal ettiklerimizi, eksiklerimizi ve yanlışlarımızı gözden geçirme ve sorumluluklarımızı hatırlama bakımından bir fırsattır. Bu kıymetli zamanın aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, sıkıntı ve belaları def etmesini ve milletimizin kalbine ferahlık vermesini temenni ederim

Bu duygu ve düşüncelerle; Bingöllü hemşehrilerimin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin “Berat Kandili”ni kutluyor; dargınlık ve kırgınlıkların sona erdiği, fakir ve muhtaçlara yardım elinin uzandığı, paylaşım ve birlikteliğin, dostluk ve kardeşliğin, iyilik ve güzelliğin hayatımıza tarz olarak yansıdığı mutlu, huzurlu ve bereketli günler diliyorum."

AdminAdmin