GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-04-2021 17:13   Güncelleme : 23-04-2021 17:13

Bingöl Valisi Ekinci'den 23 Nisan mesajı

Bingöl Valisi Ekinci'den 23 Nisan mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ekinci, mesajında, "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" düsturuyla milli iradenin tecelli ettiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruluşunun 101. yıl dönümünü idrak etmenin sevinç ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

"Aziz milletimiz istiklal ve istikbalini belirleme hakkını elde etmek için yaşlısı ve genci, kadını ve erkeği ile mücadele ederken bu meclis, Millî Mücadele’nin karargâhı olmuştur." ifadelerini kullanan Ekinci, bugün de yarınlarda da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, devletimizin, demokrasimizin ve aydınlık yarınlarımızın en büyük güvencesi olmaya devam edeceğini kaydetti.

Vali Ekinci'nin mesajı şöyle:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk her konuda güvendiği milletinin yegâne temsilcisi olan Millet Meclisi’nin açılışı anısına dünyanın en büyük bayramını geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan etmiştir.

Geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa edecek olan bugünün çocukları, bu bayramı dünyanın bütün çocuklarıyla birlikte kutlayarak huzurlu ve güvenli bir geleceğin kurulmasında önemli roller üstlenecektir.

 Sevgili Çocuklar,

23 Nisan Bayramı’nızı yürekten kutluyorum. Dünün çocukları olarak sevincinizi ve coşkunuzu paylaşıyoruz.

İnanıyorum ki sizler yarınlarda sadece kendi milletimize hizmet etmekle yetinmeyecek tüm insanlığın derdiyle dertlenip mazlumun ve mağdurun derdine çareler üreten,  hakikatin ve adaletin temsilcileri olarak dünyaya düzen veren eller olacaksınız.

Sahip olduğu bütün manevi değerleriyle 23 Nisan 1920’deki ruh, siz çocuklarımızın sahipliğinde çok değerli bir miras olarak sonraki nesillere aktarılacaktır inşallah. Bu inançla yeryüzünde her gün yüzlerce çocuğun, zalim yetişkinlerin doymak bilmez hırsları yüzünden evlerinden ve ailelerinden koptuğu ve maalesef hayatlarını yitirdikleri dünyayı, çocuklarımızın taşıdığı barış ve kardeşlik meşalesinin sönmemek üzere bir kez daha aydınlatmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; TBMM'nin ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.

23 Nisan Bayramı’nız kutlu olsun."

AdminAdmin