GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-12-2023 15:44

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ‘Sarıkamış Şehitlerini" andı

Vali Usta, Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Sarıkamış’ta şehadet şerbeti içen yaklaşık 90 bin şehidimizi, şehadetlerinin 109. yılında rahmet, minnet ve şükranla yad etti.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ‘Sarıkamış Şehitlerini

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Usta, mesajında şunları kaydetti:

"Ecdadın emaneti topraklarda hakikate şahitliğin ebediyen devam etmesi adına, on binlercesi tek kurşun bile atamadan Sarıkamış’ta şehadet şerbeti içen yaklaşık 90 bin şehidimiz milletimizin gönlünde ve hafızasında müstesna bir makama sahiptir.

Her biri ayrı birer değer, ayrı birer hatıra, ayrı birer fedakarlık timsali olan aziz şehitlerimizi şahadetlerinin 109. yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

‘Bizi öldürmeye gelenin bizde dirildiği’ ve talip olduğu mukaddes hedeflerle ‘ölümü öldüren’ bir medeniyetin mensupları olarak bizler, vatanı, bayrağı ve ezanı için can vermeyi esaret altında zelilce yaşamaktan daha değerli görürüz. Nitekim İslam’da şehadet makamı risalet makamından sonraki en yüce makamdır.

Bu kutlu makama buzlarla kaplı Allah-u Ekber Dağları’nda ulaşmış kahraman yiğitlerimizin yazdığı tarih, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve bugünlere ulaşmasında da çok önemli bir role sahiptir.

Mehmet Akif’in, “Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor / Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor”  dediği şehadet şerbeti içmiş 90 bin şehit, bu coğrafyada aklın, ahlakın ve adaletin gölgesinde yeşeren değerlerin ebediyen bâki kalacağını; tek dişi kalmış canavarların temsil ettiği söylem ve davranışların da bu kültür ve medeniyet ikliminde asla yaşam şansı bulamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bugün bizler, o isimsiz kahramanların canlarıyla bedelini ödedikleri bu topraklarda, tüm mazlum ve mağdurların umudu olmaya devam ediyoruz. Her biri göğümüzün yıldızı olan kahraman şehitlerimizden aldığımız bilinçle, bu topraklarda iyiliğin ve doğruluğun, bilginin ve irfanın güçlenerek büyümesine ve her türlü karanlık güçten gelecek işgal, tehdit ve darbe girişimine canımız pahasına karşı duracağız.

Canları pahasına değerlerimizi yücelten, her durumda istikamet üzere olmayı öğreten, feda ve beka ruhunu dirilten ve rüku dışında başları eğilmeyen kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Sarıkamış’taki şehitlerimiz başta olmak üzere, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kut’ul Amare’de, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde şehadet mertebesine eren tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum."

AdminAdmin