EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-08-2021 16:48   Güncelleme : 26-08-2021 17:25

Bingöl Üniversitesinin doktora programı 16'ya yükseldi

Doğunun yıldızı Bingöl Üniversitesi (BÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı (Disiplinlerarası) bünyesinde  ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ doktora programı talebi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK) tarafından onay alarak açıldı.  Daha önce Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 10 olan doktora programlarının sayısı 11’e, üniversitenin toplam doktora programı sayısı da 16’ya yükseldi

Bingöl Üniversitesinin doktora programı 16'ya yükseldi

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ doktora programı açılması teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından uygun görüldü.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son bir ay içerisinde 2’si doktora, 2’si yüksek lisans olmak üzere 4 lisansüstü programa kavuştuklarını ifade etti.

Yeni lisansüstü programların ilim dünyasına hayırlı olması temennisinde bulunan Çapak, öğretimde kaliteyi artırmak için yüksek lisans ve doktora programlarının açılması için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Öğretim alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gayemiz, üniversitemizin bilim dünyasına katkısını daha üst seviyelere taşımaktır. Üniversitemiz bünyesinde 5 enstitümüz bulunuyor. Bu enstitüler de 16’sı doktora, 42’si yüksek lisans olmak üzere toplam 68 programla lisansüstü alanda öğretime devam ediyoruz. Yeni açılan doktora programı ülkemizdeki 10 üniversitede bulunuyor. Biz bu alandaki 11. doktora programına sahip üniversiteyiz. Programın hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."

Yeni açılan programla birlikte; Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 11, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 3 ve Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde 2 olmak üzere Bingöl Üniversitesi bünyesinde toplamda 16 doktora programı açılmış oldu.

AdminAdmin