EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-10-2021 13:00   Güncelleme : 26-10-2021 13:00

Bingöl Üniversitesi'nden yeni bilimsel dergi yayını

Elektronik ortamda yayımlanan dergide, akademisyenlerin gıda, tarım ve hayvan bilimlerinin tüm yönleriyle ilgili orijinal araştırma çalışmalarını, derlemelerini ve görüşlerini yansıtıyor

Bingöl Üniversitesi'nden yeni bilimsel dergi yayını

Bingöl Üniversitesi, Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi yayaın hayatına başladı

Bingöl Üniversitesi bilimsel yayın dergilerine bir yenisini daha ekledi. Üniversitenin yeni yayını Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’nin ilk sayısı 30 Eylül 2021 itibariyle elektronik ortamda yayımlandı.

Dünyanın her yerinden gıda, tarım ve hayvan bilimlerinin tüm yönleriyle ilgili orijinal araştırma çalışmalarının, derlemelerinin ve görüşlerini yansıtan bir dergi olan ‘Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi (IJFAA)’, mart ve eylül aylarında olmak üzere yılda iki kez elektronik ortamda yayımlanacak. Dergi, Türkçe ve İngilizce bilimsel makaleleri kabul edecek.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, derginin yayın hayatına başlaması ile ilgili yaptığı değerlendirmede, şu ifadeleri kullandı:

"Üniversitelerin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması için akademik dergilerin yararı kuşkusuz tartışılmazdır. Akademik dergilerin sayısı, yayın kalitesi ve tarandıkları indekslerin seviyesi üniversitelerin bilimsel gücünü de ortaya koymaktadır. Bu bağlamda, akademik dergi yayıncılığında varlığını ortaya koyan ‘Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’nin yayına hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyor ve dergimize başarılı bir yayın hayatı diliyorum."

Dergisi baş editörü Doç. Dr. Nusret Özbay de dergide literatüre kaynak sağlayacak nitelik ve değerde olan yayınlara yer verildiğini aktardı.

AdminAdmin