SAĞLIK
Giriş Tarihi : 09-06-2021 17:20   Güncelleme : 09-06-2021 22:50

Bingöl Üniversitesi'nde “COVID-19 ve Psikososyal Etkileri” konulu konferans verildi

Bingöl Üniversitesi Öğr. Gör. Sümeyyenur Başar moderatörlüğünde "COVID-19 ve Psikososyal Etkileri” konulu konferans gerçekleştirildi.

Bingöl Üniversitesi'nde “COVID-19 ve Psikososyal Etkileri” konulu konferans verildi

Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Diyaliz Programı Öğr. Gör. Sümeyyenur Başar’ın moderatörlüğünde çevrim içi gerçekleştirilen "COVID-19 ve Psikososyal Etkileri” konulu konferansa Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut ve Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana bilim dalı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü katıldı.


Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ve süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulanan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, salgının kontrol altına alınmasında aşılanmanın önemini hatırlatarak herkesi aşı olmaya davet etti.


Dünyada daha önce yaşanan salgınlarda aşı çalışmalarının yıllar sürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Akbulut, Covid-19 aşı çalışmalarının kısa sürede başarıya ulaştığını belirterek “Aslında aşı ne kadar önemli, ne kadar değerli biz bunu bu salgını yaşayarak çok açık gördük. Bizden öncekiler bunu İspanyol Gribi’nde gördüler, biz de bu salgında gördük.” şeklinde konuştu.

Yaşanan salgının psikososyal etkilerine değinen Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana bilim dalı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Ersöğütçü, "Salgına yakalanan insanların hastalıkla mücadelesi ve salgından uzak durmak için alınan tedbirler, zorlu bir süreci de beraberinde getirdi.”dedi.

Covid-19 salgının insanlar üzerinde oluşturduğu etkinin ilerleyen zamanlarda daha iyi anlaşılacağını belirten Dr. Filiz Ersöğütçü, farklı psikososyal sonuçların olabileceğini söyledi.

Konferans soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

 

 

Fatma ElesFatma Eles