GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-11-2021 19:04   Güncelleme : 26-11-2021 19:04

Bingöl Üniversitesi öğrencileri yemek yarışmasında birinci oldu

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Diyarbakır'da düzenlenen aşçılık yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi verdi  

Bingöl Üniversitesi öğrencileri yemek yarışmasında birinci oldu

Bingöl Ünivesitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, 16-21 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenen "Diyarbakır 3. Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması"nda madalya kazandı.

Yemek yarışmasında derece giren öğrencilere teşekkür belgesi verilmesi için Meslek Yüksekokulları Konferans salonunda tören düzenlendi.

Törenen, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak,  Rektör Yardımcılar Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Genel Sekreter Vekili Öğretim Görevlisi Mesud Öğmen, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Baş, öğretim elemanları ile yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı.

Rektör Çapak, törende yaptığı konuşmada, 2007 yılı sonrası kurulan üniversiteler arasında bölge itibariyle en iyi üniversite olduklarını söyledi.

"Fiziki olarak, öğretim elemanı sayısı bakımından, öğrenci sayısı bakımından bölge içinde en iyi üniversiteyiz." diyen Prof. Çapak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Fiziki olarak üniversitemiz çok büyüdü, yapılacak çok şey kalmadı. Bundan sonraki aşama; kendimizin gelişimine ve öğrencilerimizin gelişimine odaklanmaktır. Aşçılık yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum, başarılarının daim olmasını diliyorum."

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Group’un 16-21 Kasım tarihleri arasında organize ettiği Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda gerçekleştirilen ‘Diyarbakır 3. Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması’na katılan Aşçılık Programı öğrencileri, 6’sı altın, 3’ü gümüş olmak üzere toplamda 9 madalya kazandı.

AdminAdmin